Kurt Zouma hoort vonnis voor 'walgelijke en verwerpelijke daad'

Reacties

Kurt Zouma blijft een gevangenisstraf bespaard voor de mishandeling van een van zijn katten. De verdediger van West Ham United is wel veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur en mag vijf jaar lang geen katten hebben, zo heeft een rechter in Londen besloten.

Kurt Zouma hoort vonnis voor 'walgelijke en verwerpelijke daad'
© Pro Shots

In februari doken via sociale media beelden op van de mishandeling. Te zien was dat Zouma onder meer een schop gaf aan een van zijn twee katten. De mishandeling was gefilmd door zijn broer Yoan, die woensdag ook terechtstond in de rechtbank. De beelden zorgden voor een golf van verontwaardiging in Engeland en leidden ertoe dat een van de sponsoren de banden met West Ham tot nader order verbrak.

'Jullie waren allebei betrokken bij deze walgelijke en verwerpelijke daad', beet rechter Susan Holdham de broers volgens The Guardian toe tijdens de zitting. 'Jullie moeten je ervan bewust zijn dat anderen naar jullie opkijken en dat jonge mensen een voorbeeld aan jullie nemen. De kat had jullie nodig om te voorzien in zijn behoeften, maar dat hebben jullie niet gedaan op die bewuste dag in februari.' Wel zei de rechter dat de broers 'oprechte spijt' hadden betuigd.

Bovenop zijn taakstraf is Zouma ook veroordeeld tot het ophoesten van de kosten van de rechtszaak: ruim tienduizend euro. Zijn broer heeft een taakstraf van 140 uur gekregen en mag ook vijf jaar geen katten hebben. Zouma bekende vorige week schuld aan de aanklachten. Zijn twee Bengaalse katten werden al elders ondergebracht. West Ham legde de verdediger in februari een maximale boete op van twee weeksalarissen, terwijl Adidas het persoonlijke sponsorcontract met Zouma ontbond. Bovendien raakte hij zijn plek bij de nationale ploeg van Frankrijk kwijt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer West Ham United
Meer over West Ham United
Meer K. Zouma
Meer over K. Zouma
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.