Kuijt wint in slotfase met Fener, Chelsea imiteert Ajax

Lazio heeft een prima uitgangspositie voor de kwartfinale van de Europa League. De Romeinen waren in Stuttgart met 0-2 te sterk voor VfB Stuttgart. Chelsea kende een minder gelukkige avond, door in Boekarest te verliezen. Fenerbahçe sloeg in de slotfase toe. Viktoria Plzen – Fenerbahçe 0-1

Kuijt wint in slotfase met Fener, Chelsea imiteert Ajax

De eerste helft stond in Tsjechië in het teken van twee grote missers, netjes verdeeld over beide ploegen. Aan Turkse zijde miste Dirk Kuijt, die in de basis startte, een enorme kans. Hij kon op aangeven van collega-aanvaller Moussa Sow de bal in een leeg doel lopen, maar schoot de bal huizenhoog over. Kanttekening is wel dat hij flink gehinderd werd door een Tsjechische verdediger.

Aan de andere kant deed doelman Volkan Demirel er alles aan Plzen aan een treffer te helpen. Zijn waardeloze uitverdedigen bracht Frantisek Rajtoral in balbezit, hij schoot de bal tegen de onderkant van de lat. Tot zijn geluk zag Demirel dat de bal terug stuitte en dat Michael Duris de rebound verprutste.

In de tweede helft was Sow namens Fener aanvankelijk het dichtst bij een treffer. Hij dwong Matus Kozacik tot een ultieme redding, maar de doelman kweet zich van zijn taak. In de slotfase gingen de Turken alsnog met de zege aan de haal. Kozacik kon een kopbal van Sow nog pareren, maar was kansloos bij de kinderlijk eenvoudige intikker van Pierre Wébo: 0-1.

Zo heeft Fenerbahçe een riante uitgangspositie om volgende week donderdag een kwartfinaleplek af te dwingen in eigen huis. Dat duel dient door de Turkse grootmacht wel zonder fans te worden afgewerkt na eerdere misdragingen van de Fener-fans. VfB Stuttgart - Lazio 0-2Stuttgart begon sterk aan de wedstrijd, wat resulteerde in een grote kans voor Shinji Okazaki. De aanvallende middenvelder zag zijn inzet echter op katachtige wijze gered worden door keeper Federico Marchetti.

Uiteindelijk was het Lazio dat toch op voorsprong kwam. Na een slecht defensief optreden van Stuttgart profiteerde Ederson met een hard schot in de korte hoek. Op slag van rust was Okazaki opnieuw dicht bij een treffer, maar zijn kopbal belandde naast het doel.

In de tweede helft waren de Romeinen overduidelijk beter. Tien minuten na rust mocht Ogenyi Onazi volledig vrij doorlopen, waardoor het verdedigende werk Arthur Boka als een blunder mag worden bestempeld.

Daar bleef het bij, waardoor plaatsing voor de kwartfinale van de Europa League binnen handbereik van de Romeinen ligt.

Steaua Boekarest - Chelsea 1-0Chelsea is er niet in geslaagd te scoren op bezoek bij Steaua Boekarest. Het elftal, dat zorgde voor de uitschakeling van Ajax in de Europa League, was met minimaal verschil te sterk voor de Londenaren: 1-0.

De hoge verwachtingen van de Champions League-winnaar, die ook al met moeite Sparta Praag in de vorige ronde uitschakelde, werden in het eerste duel van het tweeluik dus niet waargemaakt. Raul Rusescu zorgde ervoor dat zijn elftal de overwinning binnensleepte.

Na ruim een half uur mocht Rusescu aantreden vanaf elf meter en faalde niet: 1-0. Het resterende uur kreeg de ploeg van manager Rafael Benítez het niet voor elkaar een doelpunt in Boekarest te produceren, waardoor het in de return in Londen aan de bak moet.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen