Kuijt 'volgt zijn gevoel' en vertrekt bij Feyenoord

Reacties

Dirk Kuijt heeft besloten om te vertrekken bij Feyenoord en elders de volgende stappen in zijn trainersloopbaan te zetten. Het contract van de oud-aanvaller is dinsdag ontbonden.

Kuijt 'volgt zijn gevoel' en vertrekt bij Feyenoord
© Pro Shots

Technisch directeur Frank Arnesen had graag langer door gewild met Kuijt, maar de Katwijker heeft besloten om buiten de Feyenoord-organisatie verder te gaan werken aan zijn ontwikkeling. 'Iedereen weet wat Feyenoord voor mij betekent en ik heb ontzettend veel ervaring kunnen opdoen bij de club de afgelopen jaren', zegt Kuijt op de website van de club. 'Ik weet dat onze wegen ooit weer gaan kruisen, maar voor nu vind ik het belangrijk om mijn pad juist elders te vervolgen. Daarin volg ik mijn gevoel.'

Arnesen betreurt, maar respecteert de beslissing van Kuijt. 'Als mens en als trainer heb ik Dirk heel hoog zitten', zegt de bestuurder. 'Dirk heeft besloten zijn eigen weg te volgen en dat is zijn goed recht. We wensen hem alle succes bij de volgende stap in zijn loopbaan. En wie weet komen wegen ooit weer samen waar ze nu scheiden.'

Kuijt sloot in 2017 zijn loopbaan af bij Feyenoord en werkte sindsdien in verschillende functies bij de club. Van 2018 tot en met 2020 was de oud-international trainer van Feyenoord Onder-19. Hij werd genoemd als mogelijke opvolger van Dick Advocaat bij het eerste elftal, maar in december werd bekend dat die job naar Arne Slot gaat.

Afgelopen weekend was Kuijt nog te gast bij Ziggo. Hij gaf toen aan dat er snel duidelijkheid zou komen over welke functie hij bij Feyenoord zou gaan bekleden. Dinsdagochtend is echter bekend geworden dat beide partijen uit elkaar gaan. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.