Kuijt en Feyenoord komen snel met nieuws over trainerscarrière

Reacties

Het wordt binnenkort duidelijk welke rol Dirk Kuijt als trainer gaat vertolken binnen Feyenoord. Dit vertelde de oud-voetballer donderdagavond.

Kuijt en Feyenoord komen snel met nieuws over trainerscarrière
© Pro Shots

Kuijt schoof bij Ziggo Sport aan als analist en hem werd gevraagd naar zijn toekomstplannen. 'Ik ben op dit moment met Feyenoord in gesprek, we hopen samen binnenkort naar buiten te treden op welke manier ik mijn trainerscarrière een vervolg ga geven', stelde de in 2017 bij Feyenoord gestopte aanvaller.

Van 2018 tot en met 2020 was Kuijt al trainer van Feyenoord Onder-19, hij werd genoemd als potentiële opvolger van de huidige Feyenoord-trainer Dick Advocaat. Eind vorig jaar werd echter aangekondigd dat Arne Slot na dit seizoen de hoofdtrainer van Feyenoord wordt.

Kuijt nam in 2017 afscheid van het profvoetbal en speelde toen nog enkele duels voor Quick Boys, de club waar het voor de voormalig speler van FC Utrecht, Feyenoord, Liverpool en Fenerbahçe allemaal begon. Hij was daarna ook actief als assistent bij de amateurclub.

'Toen ik stopte hadden we bepaalde doelen. Ik voor mezelf en Feyenoord met mij', aldus Kuijt. 'Dat is eigenlijk hetzelfde gebleven. Met alle drie de directeuren (de vertrokken Martin van Geel, interim-directeur Sjaak Troost en de huidige directeur Frank Arnesen, red.) heb ik veel contact gehad. De afgelopen twee, drie jaar heb ik veel ervaringen op mogen doen binnen de club. Als speler kende ik natuurlijk al veel, maar de andere kant heb ik nu ook leren kennen. Ik ben veel ervaringen rijker.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.