Kudus opnieuw belangrijk voor Ghana in 'feestwedstrijd'

Reacties

Mohammed Kudus is zondag andermaal op positieve wijze opgevallen bij de Ghanese nationale ploeg. De twintigjarige Ajacied verzorgde twee assists in het duel met Sao Tomé en Principe in de kwalificatiestrijd voor het toernooi om de Afrika Cup: 3-1.

Kudus opnieuw belangrijk voor Ghana in 'feestwedstrijd'
© Pro Shots

Zowel bij de 1-0 van Nicholas Opoku als de 3-0 van Baba Rahman was Kudus de aangever. Tussendoor maakte Jordan Ayew vanaf de strafschopstip de tweede treffer voor de ploeg waar Willem II'er Kwasi Wriedt inviel. Los van zijn assists was Kudus nog een aantal keer betrokken bij gevaarlijke situaties. Overigens deed Sao Tomé en Principe iets terug via Jokceleny Fernandes Carvalho, die de prachtige voetbalnaam Iniesta draagt.

Eerder deze week was Kudus, die zondag na 79 minuten werd vervangen, nog van cruciale waarde geweest met zijn goal tegen Zuid-Afrika. Door de uiteindelijke 1-1 in dat duel had Ghana al voor de duels van zondag een ticket voor het Afrika Cup-toernooi veiliggesteld. Tegen het bescheiden Sao Tomé en Principe verzekerden The Black Stars zich ook van de groepswinst, voor Soedan.

Het toernooi om de Afrika Cup wordt in januari en februari 2022 betwist. Onlangs schaarde ook Marokko zich al onder de 24 deelnemers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer M. Kudus
Meer over M. Kudus
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.