Kudus blinkt uit en scoort voor bijna gekwalificeerd Ghana

Reacties

Mohammed Kudus heeft zich donderdag laten gelden in het shirt van Ghana. Het fraaie doelpunt én het goede spel van de Ajacied waren echter niet voldoende voor een overwinning op Zuid-Afrika.

Kudus blinkt uit en scoort voor bijna gekwalificeerd Ghana
© Pro Shots

Kudus is sinds zijn terugkeer van een knieblessure voornamelijk invaller bij Ajax en doet zijn best om zijn oude ritme terug te krijgen. Bij de Ghanese nationale ploeg had hij donderdag een basisplaats en Kudus bewees dat hij nog niets van zijn zelfvertrouwen is verloren. De middenvelder oogde uiterst zeker in balbezit en blonk uit met enkele technische hoogstandjes.

Kort in de tweede helft beloonde Kudus zichzelf voor zijn goede optreden, door in zijn derde interland zijn tweede goal voor Ghana te maken. De pass van Benson Anang leek net iets te scherp, maar Kudus kwam er met een uitgestoken been toch nog aan en lanceerde hiermee zichzelf. In het strafschopgebied aangekomen schoot hij via de binnenkant van de paal raak.

De vreugde was groot bij Kudus, maar slechts van korte duur. Al drie minuten na de openingstreffer herstelde Percy Tau het evenwicht in de score en 1-1 bleek uiteindelijk ook de eindstand te zijn. Dat betekent dat op de laatste speeldag in Groep C nog drie landen om twee tickets voor de Afrika Cup strijden; Ghana, Zuid-Afrika en Soedan. De twee laatstgenoemde landen spelen zondag tegen elkaar, terwijl Kudus en co het nietige (en puntloze) Sao Tomé en Principe treffen. Kwalificatie mag zo geen probleem worden voor Ghana.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.