Kroatië sluit bewogen week af met knappe zege op Senegal

Kroatië heeft vrijdag de voorbereiding op het WK in Rusland afgesloten met een zege op mede-WK-ganger Senegal: 2-1. De ploeg van bondscoach verloor afgelopen zondag nog met 2-0 van Brazilië.

Eerder deze week ging het in Kroatië niet zozeer over voetbal, maar over een rechtszaak tegen de beruchte makelaar Zdravko Mamic, waar ook Luka Modric en Dejan Lovren bij betrokken waren. De Kroatische aanklager eiste zelfs een straf van vijf jaar cel tegen Modric. Die eis staat ook Lovren te wachten. Pas als bewezen wordt dat ze meineed hebben gepleegd, zou de straf bewaarheid kunnen worden.

Beide hoofdrolspelers startten tegen Senegal in de basis en zagen de bezoekers vlak na rust op voorsprong komen. Senegal, met sterspeler Sadio Mané in de basis, kreeg in een gelijk opgaande eerste helft al mogelijkheden en na 48 minuten was het wel raak. Na een sublieme dieptepass van Alfred N'Diaye nam Ismaïla Sarr de bal aan om vervolgens af te ronden.

De gelijkmaker volgde een kwartier later. Een vrije trap van Ivan Perisic werd van richting veranderd en belandde in het doel. 1899 Hoffenheim-aanvaller Andrej Kramaric zorgde vervolgens als invaller voor de winnende treffer. Zijn poging werd eerst nog geblokt door een verdediger, maar in tweede instantie was het alsnog raak: 2-1.

Kroatië trapt het WK op zaterdag 16 juni af tegen Nigeria en treft in de groepsfase ook Argentinië en IJsland. Senegal start de dinsdag erna tegen Polen en speelt ook tegen Japan en Colombia.