Bom barst in Kroatië: Modric en beruchte makelaar gestraft

Reacties

De beruchte Kroatische makelaar Zdravko Mamic is veroordeeld tot zeseneenhalf jaar celstraf. Door de uitspraak van de rechter dreigen ook problemen voor de Kroatische sterspelers Luka Modric en Dejan Lovren, vlak voor de start van het WK.

Bom barst in Kroatië: Modric en beruchte makelaar gestraft

Dit jaar stonden Mamic, Modric en Lovren voor de rechter in een van de grootste corruptiezaken ooit in Kroatië. De makelaar hield vele jaren het Kroatische voetbal in een wurggreep als meest invloedrijke persoon in die wereld.

Mamic is schuldig bevonden voor het illegaal opeisen van enorme delen van de transfersommen van verschillende spelers die hij verkocht bij Dinamo Zagreb. Daaronder vallen de transfers van Modric en Lovren, die zouden hebben meegewerkt aan het doorsluizen van het geld middels een persoonlijke deal met Mamic.

Het tweetal, dat over tien dagen met Kroatië de eerste wedstrijd op het WK tegen Nigeria speelt, verscheen aanvankelijk als getuigen tegen Mamic voor de rechtbank. Omdat zij in hun verklaring Mamic steunden, zijn ze verdachten geworden.

Inmiddels heeft de Kroatische aanklager zelfs een straf van vijf jaar cel geëist voor Modric. Die eis staat ook Lovren te wachten. Pas als bewezen wordt dat ze meineed hebben gepleegd, zou de straf bewaarheid kunnen worden.

De langverwachte maatregelen tegen de corruptie in het Kroatische voetbal werpen een schaduw over de voorbereiding van de nationale ploeg voor het WK. Kroatië treft naast Nigeria ook Argentinië en IJsland in de groepsfase.

Het verhaal achter de grootschalige corruptiezaak.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.