Kroatië ontslaat staflid op staande voet na omstreden video

Ognjen Vukojevic maakt de halve finale van Kroatië tegen Engeland woensdag niet vanaf de reservebank mee. De voormalig international die tijdens het WK deel uitmaakte van de Kroatische staf is per direct ontslagen vanwege een omstreden video op social media.

Kroatië ontslaat staflid op staande voet na omstreden video

Vukojevic verscheen na de winst op Rusland in de kwartfinale samen met verdediger Domagoj Vida in een video. Vida, die in de verlenging de 2-1 maakte in het duel dat de Kroaten na strafschoppen wonnen, zei onder meer 'De glorie is aan Oekraïne', een zin die anti-Russische nationalisten uit Oekraïne vaak hanteren. De FIFA deelde daarvoor een waarschuwing uit.

De Kroatische voetbalbond laat in een statement weten dat Vukojevic per direct geen deel meer uitmaakt van de technische staf. De bond biedt tevens excuses aan aan het Russische publiek voor zijn actie. Vida bood al eerder zijn excuses aan.

Vukojevic reageert: 'Ik begrijp en respecteer de beslissing van de voetbalbond. Ik wil het team niet tot last zijn, zeker niet richting een enorme wedstrijd als die van woensdag. Het is nooit mijn bedoeling geweest om een politiek statement te geven, maar ik begrijp dat het anders kan worden geïnterpreteerd. Ik ben de allergrootste fan van het Kroatische elftal.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen