Kritische noot richting Qatar op trainingsshirts Denemarken

Reacties

Denemarken zal op het WK speciale trainingsshirts dragen waarmee ze kritiek uiten op de situatie in Qatar. Dat bracht de Deense voetbalbond woensdag in een statement naar buiten.

Kritische noot richting Qatar op trainingsshirts Denemarken
© Pro Shots

Denemarken wist zich vorige maand al overtuigend te plaatsen voor het WK van volgend jaar. Er is wereldwijd veel kritiek op het wereldkampioenschap in Qatar vanwege de schending van de mensenrechten en erbarmelijke omstandigheden waaronder gastarbeiders aan de stadions bouwen.

Twee sponsoren van de Deense nationale ploeg hebben daarom besloten om in plaats van hun logo een kritische boodschap op de trainingsshirts te plaatsen. 'Onze bond is altijd kritisch geweest op het WK in Qatar', zegt directeur Jacob Jensen. 'Nu willen we met meer acties komen en de kritische dialoog verder uitbreiden, zodat we de kans pakken om verandering in het land mogelijk te maken.'

In het statement van de Deense voetbalbond komen nog meer punten aan bod. De sponsoren van de Deense bond zullen bijvoorbeeld niet meedoen aan commerciële activiteiten in Qatar, tenzij het met een activistische insteek is. Daarnaast zal de Deense voetbalbond met zo min mogelijk mensen richting het land afreizen. Bovendien blijft de bond de kritische dialoog aangaan met de FIFA en zal het er alles aan doen om de werkomstandigheden van de gastarbeiders te verbeteren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.