Kritiek op Ronaldo zwelt aan: 'Ik denk niet dat hij dit Portugal nog kan helpen'

Reacties

Cristiano Ronaldo maakte donderdagavond tegen Ghana weliswaar een doelpunt, toch klinkt er kritiek op zijn optreden. Zo stelt Didi Hamann, voormalig speler van onder meer Liverpool en Manchester City, dat Rafael Leão de 37-jarige Portugees moet vervangen.

Kritiek op Ronaldo zwelt aan: 'Ik denk niet dat hij dit Portugal nog kan helpen'
Portugal
Portugal
3 - 2
Ghana
Ghana

Leão kwam in de 77e minuut van het duel tussen de lijnen voor Rúben Neves, Ronaldo zelf verliet in de 88e minuut het veld voor Gonçalo Ramos. 'Ik denk dat Leão in de basis moet staan omdat Portugal op dit moment geen tempo heeft in het veld. En als je niet met tempo speelt, is het in het moderne voetbal heel moeilijk om kansen te creëren vanuit open spel', stelt Hamann tegenover RTE.

© Pro Shots

Volgens de analist is zijn gebrek aan snelheid niet het enige dat Ronaldo minder sterk maakt dan voorheen. 'Hij is niet meer dezelfde speler, ik vraag me ook af of hij wedstrijdfit was. Hij gaf ballen weg die hij nog nooit heeft weggegeven in zijn carrière. Ik denk niet dat hij dit Portugal nog kan helpen.'

De analist ziet nog wel een kwaliteit die bij Ronaldo nog altijd terugkomt. 'Het is duidelijk dat hij buiten spelhervattingen altijd kan scoren omdat hij goed is met zijn hoofd. Ik weet alleen niet zeker of een andere club hem nog wil', was Hamann kritisch. De 37-jarige aanvaller maakte donderdag via de strafschopstip de openingstreffer in de doelpuntrijke ontmoeting met Ghana.

Waar Ronaldo zelf niet wilde ingaan op de kritiek, deed zijn collega Bruno Fernandes dat na afloop van de wedstrijd wel. 'Ik hoop voor jullie dat je kritiek blijft leveren, want dat haalt het beste in hem naar boven. Het is een altijd een droom voor mij geweest om met hem in hetzelfde team te spelen, dat is iets geweldigs. Als wij als land ons best doen op het toernooi, zal Cristiano gelukkig zijn, zal ik gelukkig zijn en zal Portugal gelukkig zijn.'

Portugal heeft zijn eerste zege binnen in een op het eerste oog toch uitdagende Groep H. Uruguay en Zuid-Korea zijn de andere opponenten in de poule.

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep H Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Portugal
3
2
0
1
6-4
+2
6
2
Zuid-Korea
3
1
1
1
4-4
0
4
3
Uruguay
3
1
1
1
2-2
0
4
4
Ghana
3
1
0
2
5-7
-2
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Portugal
Meer over Portugal
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Meer Cristiano Ronaldo
Meer over Cristiano Ronaldo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.