Kritiek op 'onzichtbare' Memphis: 'Deed zijn rugnummer geen eer aan'

Reacties

Olympique Lyon beleefde vrijdag opnieuw een teleurstellende avond in de Ligue 1. Tegen promovendus Nîmes kwam de ploeg van Memphis Depay niet verder dan een bloedeloos gelijkspel (0-0). In de Franse media was er dan ook kritiek op de aanval van Lyon.

Kritiek op 'onzichtbare' Memphis: 'Deed zijn rugnummer geen eer aan'
© Pro Shots

De thuisploeg had liefst 74 procent balbezit, maar had grote moeite om het verdedigende blok van Nîmes kapot te spelen. De bezoekers bleven eigenlijk zonder al te veel moeite overeind, veelzeggend was dat doelman Baptiste Reynet minder reddingen verrichte dan Lyon-collega Anthony Lopes (drie om vier).

L'Équipe rekende het spitsen Memphis Depay en Moussa Dembélé aan dat Lyon de creativiteit ontbeerde om tot kansen te komen. Beide aanvallers kregen van de kritische sportkrant een 3 als rapportcijfers, het laagste van alle spelers op het veld. 'Memphis en Dembélé waren onzichtbaar', stelt het Franse dagblad.

France Football was met name kritisch op Dembélé. 'Memphis en Rayan Cherki probeerden nog wat, maar Dembélé is het kwijt. Hij heeft het niet meer kunnen laten zien sinds zijn memorabele dubbelslag tegen Manchester City. Hij had evengoed nog kunnen scoren vrijdag, maar Dembélé lijkt in zijn hoofd met een transfer bezig te zijn.'

Foot Mercato beoordeelde het optreden van Memphis, die na het vertrek van Bertrand Traoré eindelijk met zijn begeerde rugnummer 10 speelde, met een 4. 'Memphis deed zijn nieuwe rugnummer geen eer aan. Hij had een goede pass op Maxwell Cornet, maar verder was het onvoldoende.'

Trainer Rudi García baalde ook van zijn aanvallers. 'Het was een slechte wedstrijd van ons. We hebben nu drie wedstrijden op rij gehad waarin we in de openingsfase hadden kunnen scoren, die ballen moet je afmaken tegen zulke verdedigende teams', aldus de coach op zijn persconferentie. Door de remise tegen Nîmes staat Lyon nu op vijf punten uit vier duels. Aartsrivaal Saint-Étienne kan zondag op twaalf punten komen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Olympique Lyon
Meer over Olympique Lyon
Meer M. Depay
Meer over M. Depay
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.