Kritiek op Neymar: 'Bij PSG wordt hij nooit de beste van de wereld'

Reacties

Barcelona moet de pogingen om Neymar terug te halen staken. Dat vindt zijn landgenoot Giovane Élber, voormalig international van Brazilië. De oud-aanvaller is kritisch op Neymar, die sinds 2017 uitkomt voor Paris Saint-Germain.

Kritiek op Neymar: 'Bij PSG wordt hij nooit de beste van de wereld'
© Pro Shots

PSG legde drie jaar geleden 222 miljoen euro op tafel om de ontsnappingsclausule van Neymar bij Barcelona te activeren, tot grote frustratie van de Catalaanse clubleiding. De aanvaller wilde uit de schaduw van Lionel Messi stappen, maar inmiddels zou de Braziliaan graag weer terugkeren bij Barça.

'Daar zie ik geen kans toe', sprak Élber tegen het Spaanse Cadena SER. 'Hij is al eens vertrokken, dan is er geen mogelijkheid om terug te komen. Neymar heeft zich slecht gedragen bij Barcelona. Hij wilde daar weg om de beste van de wereld te worden. Nou, dat word je niet bij PSG.'

Élber vindt dat Neymar zichzelf de das om heeft gedaan door over te stappen naar Frankrijk. 'Als je de beste wil worden, moet je naar Real Madrid of Barcelona. Of in ieder geval een club waar je de Champions League kan winnen. Ik denk niet dat PSG daar de komende drie of vier jaar toe in staat is.' In dienst van PSG won Neymar tot nu toe alleen binnenlandse prijzen: drie landstitels, een Coupe de France, twee Super Cups en een Coupe de la Ligue.

Sinds het seizoen 2012/13 werd PSG in de Champions League continu in de achtste finale of de kwartfinale uitgeschakeld. Neymar reikte pas in deze jaargang voor het eerst tot de kwartfinale toen de Parijzenaren vlak voor de coronastop Borussia Dortmund uitschakelden. De UEFA wil het Europese seizoen nog afmaken, maar of en wanneer dat gebeurt is nog niet duidelijk.

Terugblik Live Transfershow: over de toekomst van Onana, Neymar en Memphis
Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer Neymar
Meer over Neymar
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.