Kritiek op 'eenmansbedrijf' Mbappé: 'Hij kan niet alles in zijn eentje'

Reacties

De rentree van Kylian Mbappé in de Franse nationale ploeg tegen Moldavië was afgelopen donderdag geen doorslaand succes. In aanloop naar het laatste EK-kwalificatieduel met Albanië was het optreden van de twintigjarige aanvaller het onderwerp van gesprek. Raphaël Varane en Didier Deschamps kwamen met de nodige adviezen.

Kritiek op 'eenmansbedrijf' Mbappé: 'Hij kan niet alles in zijn eentje'
© Pro Shots
Albanië
Albanië
0 - 2
Frankrijk
Frankrijk

Zowel de interim-aanvoerder (bij afwezigheid van de geblesseerde Hugo Lloris) van het al geplaatste Frankrijk als de bondscoach werd zaterdag tijdens de persconferentie gevraagd naar wat ze vonden van de manier waarop Mbappé zich bij zijn eerste interland sinds juni manifesteerde. De buitenwacht vond namelijk dat de steraanvaller van Paris Saint-Germain wel erg individualistisch speelde, nadat Les Bleus een magere zege boekten op Moldavië.

Gevraagd naar het eenmansbedrijf Mbappé erkende Varane dat hij het soms te veel zelf wil doen. 'Kylian ligt erg goed in de groep, er is geen enkel probleem met hem. Maar in het veld weten we dat hij beter kan en dat weet hij zelf ook. Hij heeft veel kwaliteiten en hij moet soms een keuze maken tussen al die kwaliteiten, want hij kan niet alles tegelijk doen', zei de verdediger van Real Madrid over de aanvaller die eerder dit seizoen geblesseerd was.

Aan de inzet van de twintigjarige wereldster ligt het niet, stelt Varane. 'Wat zijn betrokkenheid en gretigheid in het veld betreft valt hem niets te verwijten. Maar hij is een jonge speler van wie we veel verwachten en hij kan nog vooruitgang boeken', vervolgde de 26-jarige mandekker. 'Hij is heel erg snel en kan zelf het verschil maken. Maar hij moet er ook voor zorgen dat hij samenwerkt met zijn ploeggenoten, want hij kan niet alles zelf doen.'

Deschamps deelde die mening, al was de bondscoach minder direct in zijn bewoordingen. 'Kylian is in staat zelf het verschil te maken, dat heeft hij ook al gedaan en hij zal het in de toekomst weer doen voor het Franse elftal. Maar hij zal een middenweg moeten vinden tussen een dribbel en een pass. In de laatste wedstrijd maakt hij wel heel veel individuele acties, misschien wel te veel. Maar ik zal een aanvaller nooit verwijten dat hij initiatief neemt.'

Tot nu toe was Mbappé goed voor dertien goals in 33 interlands, waarvan hij er vier op het WK van vorig jaar in Rusland maakte. Zijn moyenne in clubverband is wat dat betreft wel beter, aangezien hij voor AS Monaco in zestig officiële wedstrijden liefst 27 keer scoorde en zijn teller voor Paris Saint-Germain op 69 treffers staat in 98 officiële duels. Dit seizoen scoorde Mbappé ondanks zijn blessureleed alweer negen keer in elf wedstrijden.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep H EK-kwalificatie 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
10
8
1
1
25-6
+19
25
2
Turkije
10
7
2
1
18-3
+15
23
3
IJsland
10
6
1
3
14-11
+3
19
4
Albanië
10
4
1
5
16-14
+2
13
5
Andorra
10
1
1
8
3-20
-17
4
6
Moldavië
10
1
0
9
4-26
-22
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Frankrijk
Meer over Frankrijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.