'Individualist' Mbappé onder vuur: 'Hij verandert langzaam in Neymar'

Reacties

De zelfverzekerde uitspraken van Kylian Mbappé na zijn hattrick voor Paris Saint-Germain tegen Club Brugge komen hem op kritiek te staan.

'Individualist' Mbappé onder vuur: 'Hij verandert langzaam in Neymar'
© Pro Shots

Mbappé besliste dinsdag als invaller eigenhandig het Champions League-duel. De twintigjarige aanvaller staat daardoor al op zeventien goals in het miljardenbal. Geen enkele speler overlegde voor zijn 21ste verjaardag zulke cijfers. Karim Benzema volgt op gepaste afstand met twaalf treffers.

Ondanks zijn geweldige statistieken was Mbappé niet geheel tevreden over de avond in België. 'Ik wilde starten en ik dacht ook dat ik een basisplaats zou krijgen, maar de trainer maakte een andere keuze. Dat moet je dan accepteren. Ik wilde laten zien dat het lastig is om zonder mij te spelen', zei hij na afloop.

'Ik wil vechten voor mijn plek, want voetbal is mijn passie', vervolgde de Franse aanvaller. 'Ik heb twee maanden niet kunnen spelen, dat was heel pijnlijk. Ik wil iedere wedstrijd spelen en doelpunten maken. Ik wil de medische staf bedanken, zij hebben me goed geholpen. Nu wil ik graag weer op volle kracht raken.'

Niet iedereen kon de eerlijkheid van Mbappé waarderen. Oud-international Christophe Dugarry vindt dat de jonge vedette niet groter is dan de groep en zich moet inhouden. 'Dat was dom. Misschien ben ik een beetje hard, maar ik wil niet dat mijn fraaie beeld van Mbappé verpest wordt. Ik denk dat hij langzaam in Neymar verandert, want hij komt over als een individualist', aldus de ex-speler van AC Milan en Barcelona.

Mbappé kwam dit seizoen in acht officiële wedstrijden tot zes goals en vier assists. Neymar kampt met een hamstringblessure en speelde daardoor enkel in de Ligue 1: hij scoorde vier keer in vijf duels. Bij afwezigheid van de geblesseerde Braziliaan stond Mbappé vorig seizoen op bij PSG: in 43 officiële duels noteerde hij 39 goals en zeventien assists.

Bekijk hier al onze video's
Meer K. Mbappé
Meer over K. Mbappé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.