Kritiek én complimenten voor Weghorst na dubieuze hoofdrol tegen Liverpool

Reacties

De teleurstelling bij Burnley is enorm na de thuisnederlaag tegen Liverpool. Opnieuw brak het gebrek aan scorend vermogen The Clarets op. Met name Wout Weghorst kreeg zondag een aantal flinke kansen.

Kritiek én complimenten voor Weghorst na dubieuze hoofdrol tegen Liverpool
© Pro Shots
Burnley
Burnley
0 - 1
Liverpool
Liverpool

Burnley heeft de punten keihard nodig in de strijd tegen degradatie en speelde op het eigen Turf Moor een aantal prima kansen bij elkaar. Weghorst kreeg in de 22ste minuut de grootste, hij kon helemaal alleen op Alisson Becker af. De Nederlander wilde afronden met een stift, maar raakte de bal helemaal verkeerd. In de eerste helft kreeg hij vervolgens nog twee behoorlijke mogelijkheden, maar de bal wilde er niet in. Hetzelfde gold voor collega-spits Jay Rodriguez.

Manager Sean Dyche sprak bij de BBC achteraf zijn teleurstelling uit. 'Dit is een heel frustrerende nederlaag voor ons. We speelden heel erg goed, vooral in de eerste helft. Het was echt een goed optreden tegen een toptegenstander, maar we maakten onze kansen niet af', legde Dyche de vinger op de zere plek.

'Over de rest van ons optreden ben ik erg tevreden, hopelijk leidt dit tot meer. We proberen onze spelers fit te krijgen. Wout Weghorst heeft een fantastische werklust getoond, hij heeft een hoop kilometers gelopen', was Dyche ook positief. 'Maar we moeten onszelf belonen als we zo spelen. Daar ontbreekt het aan, dat moet veranderen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In Engelse media is er kritiek op de aanval van Burnley. 'Zeventien goals in 21 wedstrijden is alarmerend. Als je de afronding vandaag ziet, wordt direct duidelijk waarom het zo'n probleem is. Rodriguez en Weghorst hadden veel dodelijker moeten zijn toen ze oog in oog met de keeper stonden. Burnley heeft nog heel wat wedstrijden in te halen, maar om die te winnen, zal een opgave worden', schrijft Sky Sports.

'Weghorst mag op sommige aspecten dan misschien een upgrade van Chris Wood zijn, voor een definitief oordeel moeten we eerst zijn doelpuntengemiddelde afwachten. De Nederlander wacht nog altijd op zijn eerste goal, omdat hij een gouden kans verkwanselde. Even later wist hij het doel opnieuw niet te vinden', beschrijft The Guardian.

De BBC spreekt van een indrukwekkend optreden van Weghorst, maar benadrukt ook dat de Oranje-international had móéten scoren. 'Het slechte afwerken van Burnley was de enige reden dat Liverpool deze wedstrijd kon winnen. Zijn eerste kans had hij moeten afmaken en zijn mogelijkheid voor rust had hij ook beter kunnen aanpakken. Toch is het voor Burnley te hopen dat zijn blessure meevalt, want zijn lengte en kracht in de voorhoede en de creativiteit van Maxwel Cornet daaromheen, geven Burnley belangrijke wapens in de strijd tegen degradatie.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer W. Weghorst
Meer over W. Weghorst
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.