Kranten staan vol over Messi, maar zijn vrouw vindt het mooi geweest

Reacties

Lionel Messi wordt in eigen land overladen met complimenten na zijn voetbalshow van zondagavond. De vedette van Argentinië leidde zijn ploeg eigenhandig naar een vriendschappelijke 5-0 zege op Estland. Zijn vijfklapper in Pamplona wordt uitgemeten in de Argentijnse media, die spreken van een historische prestatie.

Kranten staan vol over Messi, maar zijn vrouw vindt het mooi geweest
© Pro Shots
Argentinië
Argentinië
5 - 0
Estland
Estland

Clarín stipt aan dat Messi de derde speler is die ooit vijf doelpunten produceert in een wedstrijd van Argentinië. Juan Marvezzi was op de Copa América van 1941 de eerste, tijdens een 6-1 zege op Ecuador. In januari 1942 won Argentinië met liefst 12-0 van dezelfde opponent en scoorde José Manuel Moreno vijf keer. 'Messi evenaart een tachtig jaar oud record', concludeert de grootste krant van het land dan ook.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

La Pulga krijgt een 10 voor zijn optreden in Pamplona. 'Vijf doelpunten. Hij haalde nooit zijn voet van het gaspedaal. Hij blijft zichzelf overtreffen. Woorden zijn overbodig', vindt Clarín. Dezelfde krant kent debutant Marcos Senesi een plichtmatige 6 toe voor zijn invalbeurt van iets minder dan een halfuur. 'Hij hoefde niet veel werk te verrichten. Estland viel nauwelijks aan, toen hij op het veld stond', luidt het oordeel over de verdediger van Feyenoord.

Messi maakte in Estadio El Sadar zijn 82ste, 83ste, 84ste, 85ste én 86ste doelpunt in het shirt van Argentinië. Inmiddels heeft hij één doelpunt meer dan de Hongaarse legende Ferenc Puskás, die strandde op 85 doelpunten. Daardoor klom Messi op de mondiale topscorerslijst naar de vierde plek; alleen Mokhtar Dahari (89 treffers voor Iran), Ali Daei (109 voor Iran) en Cristiano Ronaldo (117 voor Portugal) scoorden vaker voor hun land.

La Nación, een andere grote krant in Argentinië, legt echter de nadruk op een andere statistiek: inclusief zijn zestien goals voor Argentijnse jeugdploegen staat Messi inmiddels op 102 treffers in het shirt van la Albiceleste. 'Messi doorbrak een barrière die niemand voor mogelijk hield', klinkt het. 'Juan Agustin Garcia: de naam doet geen belletje rinkelen, of wel? De keeper van Paraguay Onder-20 was op 29 juni 2004 het eerste slachtoffer van Lionel Messi. Ook de naam van de Est Matvei Igonen zal door niemand worden onthouden.'

'Maar ondertussen heeft Messi in de kleuren van de Argentijnse ploeg de grens van honderd doelpunten doorbroken', voegt La Nación toe. 'Het zijn fabelachtige cijfers. Wanneer iedereen denkt dat er geen lege pagina's meer over zijn, herschrijft hij toch weer de geschiedenis. Hij heeft zeven keer een hattrick gemaakt, maar scoorde nooit vier keer… laat staan vijf keer. Messi maakte van het oefenpotje een tsunami; een onbeduidend potje werd onvergetelijk.'

Messi laat na de wedstrijd zelf van zich horen via Instagram. Hij is blij met het verloop van de interlandperiode. 'We hadden het seizoen niet op een betere manier kunnen afsluiten. We hebben de Finalissima gewonnen en hebben vandaag (zondag, red.) weer een stap gezet in de voorbereiding op het WK. We nemen nu een paar dagen rust en we zien jullie snel! Liefs aan iedereen.' Op de post wordt met een knipoog gereageerd door zijn vrouw Antonela Roccuzzo. 'Prima! Nu naar huis komen, we missen je.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.