Argentijns debutant Senesi getuige van sensationele Messi-show

Feyenoord-verdediger Marcos Senesi heeft zondag zijn debuut gemaakt voor het Argentijnse elftal. De hoofdrol was weggelegd voor Lionel Messi, die tijdens de vriendschappelijke interland tegen Estland niet te stoppen was en de volledige doelpuntenproductie voor zijn rekening nam.

Argentinië
Argentinië
5 - 0
Estland
Estland

Bij de Argentijnen was Lisandro Martínez de enige Eredivisionist die in de basis startte. Ajax-ploeggenoot Nicolás Tagliafico begon net als Senesi op de bank. In Estadio El Sadar, het onderkomen van La Liga-middenmoter Osasuna, stond geen enkele maat op Lionel Messi. Via een benutte penalty en een doelpunt op aangeven van Alejandro Gómez zorgde de aanvoerder voor een 2-0 ruststand.

In de tweede helft voerde Messi de score eigenhandig op naar 5-0. Tussendoor had Senesi het veld betreden. De Feyenoorder moest de Finalissima tegen Italië nog aan zich voorbij laten gaan, maar maakte tegen Estland na ruim een uur alsnog zijn debuut in het shirt van Argentinië. De 25-jarige verdediger loste Martínez af. Tagliafico bleef negentig minuten op de bank.

Saoedi-Arabië
0 - 1
Colombia
Colombia

Een paar honderd kilometer zuidelijker, in Murcia om precies te zijn, nam Colombia het op tegen Saoedi-Arabië. Dat deden de Colombianen zonder Feyenoord-aanvaller Luis Sinisterra, die vanwege een blessure niet is opgeroepen voor de huidige interlandperiode. Rafael Borré zorgde al na negen minuten voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Voor de 26-jarige aanvaller van Eintracht Frankfurt was dat zijn eerste treffer in het shirt van de nationale ploeg.