Kramer schuift oude bekende naar voren als nieuwe Ajax-trainer

Reacties

Michiel Kramer ziet zijn oude trainer Joseph Oosting graag de nieuwe trainer van Ajax worden. De huidige coach van FC Twente wordt in Studio Voetbal genoemd als mogelijke opvolger van John van 't Schip.

Kramer schuift oude bekende naar voren als nieuwe Ajax-trainer
© Pro Shots

Kramer werkte bij RKC samen met Oosting en heeft lovende woorden over voor de Drent. 'Ik heb hem twee jaar gehad. Ik weet hoe hij werkt en weet hoe hij met spelers omgaat. Je ziet het nu ook bij Twente, dat spelers met hem weglopen', vertelt de spits bij Studio Voetbal.

'Dat heeft hij bij ons (RKC red.) laten zien, een kleine club. Nu laat hij het bij FC Twente zien, een iets grotere club. Daarna komt dan misschien een nog grotere club aan bod. Ik weet niet of het een match is met Ajax, maar hij kan bij iedere club van waarde zijn. Hij verbindt, is een winnaar en wil aanvallend voetballen. Dat zijn wel ingrediënten waardoor je in beeld kan komen bij een club als Ajax', legt Kramer uit. 

De Boer met Lijnders
Ibrahim Afellay noemt nog een andere optie voor de Amsterdammers. 'Er zijn niet heel veel trainers beschikbaar, maar ik als ik kijk naar de problemen die Ajax heeft, zou ik eerder neigen naar een combinatie van Frank de Boer met Pepijn Lijnders.

'De Boer heeft het in zijn eerste periode geweldig gedaan. Hij heeft ook te maken gehad met veel problemen, waardoor er niet veel mogelijk was bij de club. Er was inderdaad wel kritiek op het spel toen, maar nu zouden ze wel tekenen voor vier kampioenschappen', verklaart de oud-speler van PSV en Barcelona zijn suggestie.

'Het is een jongen van de club. Dat hij daarna weinig succes heeft gehad, hoeft niet mee te wegen. Hij heeft het bij Ajax hartstikke goed gedaan. Je kan ook zeggen dat hij veel ervaring heeft opgedaan en ook weet hoe hij het niet moet doen. Zoveel opties zijn er ook niet', sluit Afellay af. 

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
33
28
4
1
108-20
+88
88
2
Feyenoord
33
25
6
2
88-26
+62
81
3
FC Twente
33
20
6
7
67-35
+32
66
4
AZ
33
19
7
7
67-36
+31
64
5
Ajax
33
15
10
8
72-59
+13
55
* Actueel tot en met 13 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer J. Oosting
Meer over J. Oosting
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.