Kramaric bedankt Canadese bondscoach voor motivatie en geeft trap na

Reacties

Andrej Kramaric was zondag met twee doelpunten de gevierde man bij Kroatië, dat met 4-1 te sterk was voor Canada. De spits kwam na afloop uiteraard nog eens terug op de woorden van de Canadese bondscoach John Herdman, die het vuurtje voor deze groepswedstrijd flink had opgestookt.

Kramaric bedankt Canadese bondscoach voor motivatie en geeft trap na
© Pro Shots
Kroatië
Kroatië
4 - 1
Canada
Canada

Canada maakte ondanks een 1-0 nederlaag indruk tegen België en na dit duel stelde Herdman dat zijn ploeg 'dan maar van Kroatië moest winnen'. De 47-jarige Engelsman gebruikte daarbij het 'F-woord', zonder dat overigens volledig uit te spreken. In Kroatië werd dat opgevat als een gebrek aan respect.

Op de voorpagina van 24sata, de grootste krant van Kroatië, stond Herdman vrijdag al naakt afgebeeld met de begeleidende tekst: 'Je kan dan wel praatjes hebben, maar heb je ook de ballen?' In Canada kwam de Toronto Sun zondag met een weerwoord. 'Onze ballen zijn groter', stond op de voorpagina. En zo stond er dus een vergrootglas op de wedstrijd van zondag gericht.

Kroatië bleek een maatje te groot voor Canada, dat na twee groepswedstrijden nu al zeker is van eliminatie. Kramaric kon het na afloop niet laten om Herdman op zijn plek te zetten. 'Zijn woorden hebben heel Kroatië ontzettend gemotiveerd', zei de aanvaller. 'Ik wil hem bedanken voor de motivatie. Hij had beter andere woorden kunnen kiezen, het iets anders kunnen formuleren. Want nu hebben wij laten zien wie wie nu eigenlijk f***t…'

Herdman kreeg de vraag of hij spijt had van zijn uitlatingen na het duel met België. 'Nee hoor, helemaal niet', zei hij. 'Er was absoluut respect voor Kroatië. Zoals ik al zei, zijn wij hier om onszelf zo goed mogelijk te laten zien en om de mentaliteit van de groep te veranderen. Ik had misschien een beetje kalmer kunnen zijn toen ik uit de groep kwam, maar goed, daar heb ik ook weer van geleerd. Ik neem deze nu op de kin. Maar vanuit een mentaliteitsoogpunt denk ik dat we in de eerste 25 minuten hebben laten zien dat het kleine oude Canada kan concurreren met de beste landen van de wereld.'

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep F Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Marokko
3
2
1
0
4-1
+3
7
2
Kroatië
3
1
2
0
4-1
+3
5
3
België
3
1
1
1
1-2
-1
4
4
Canada
3
0
0
3
2-7
-5
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.