Canadese krant komt met antwoord op veelbesproken voorpagina

Reacties

Het WK-duel tussen Kroatië en Canada zou wel eens een heet potje kunnen worden. In aanloop naar de tweede groepswedstrijd van beide landen heeft een uitspraak van de Canada-bondscoach John Herdman dusdanig veel losgemaakt, dat ook een Canadese krant nu uitpakt op de voorpagina.

Canadese krant komt met antwoord op veelbesproken voorpagina
© Pro Shots
Kroatië
Kroatië
4 - 1
Canada
Canada

Herdman zei afgelopen woensdag na de eerste WK-wedstrijd tegen België (1-0 nederlaag) dat Canada dan Kroatië maar moest pakken. De 47-jarige Engelsman gebruikte daardoor het 'F-woord', zonder dat overigens volledig uit te spreken. In Kroatië werd dat echter opgevat als een gebrek aan respect, hoewel Herdman benadrukte dat zijn uitspraak niet respectloos bedoeld was.

Op de voorpagina van 24sata, de grootste krant van Kroatië, stond Herdman vrijdag al naakt afgebeeld met de begeleidende tekst: 'Je kan dan wel praatjes hebben, maar heb je ook de ballen?' In Canada is de Toronto Sun met een weerwoord gekomen. Op de voorpagina van de tabloid staat: 'Onze ballen zijn groter.' En dus wordt het vuurtje nog verder aangewakkerd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Op de persconferentie van Kroatië kwam de uitspraak van Herdman ook aan bod. 'De Canadezen moeten respect voor ons hebben, deze uitspraak is geen teken van respect', zei bondscoach Zlatko Dalic. 'We zijn de verliezend WK-finalist, we zijn de nummer twee van de wereld. We verdienen respect voor de manier waarop we speelden en voor de manier waarop we anderen respecteren.'

Kroatië zal volgens Dalic zondag op het veld laten zien dat het respect verdient. 'Ik wil niet de focus leggen op uitspraken van andere mensen of daarop reageren. We zijn klaar om het respect van Canada en ieder ander af te dwingen', kondigde Dalic aan. 'Kroatië verdient het respect van iedereen. We hebben twee WK-medailles veroverd in de laatste dertig jaar, evenveel als Duitsland en Frankrijk.'

Ivan Perisic sloot zich daarbij aan. 'Ik kan niet wachten tot de wedstrijd begint.' En dus krijgt de uitspraak van Herdman een heel andere uitwerking dan hij voor ogen had. Hij wilde er namelijk vooral zijn eigen ploeg mee motiveren. 'We spelen tegen Kroatië op een WK', zei Herdman. 'We krijgen de kans om tegen geweldige spelers als Modric, Brozovic en Kovacic te spelen. Dit wordt een hell of a match.'

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep F Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Marokko
3
2
1
0
4-1
+3
7
2
Kroatië
3
1
2
0
4-1
+3
5
3
België
3
1
1
1
1-2
-1
4
4
Canada
3
0
0
3
2-7
-5
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.