Kovac ziet Musaba de spotlights pakken met eerste goal voor AS Monaco

Reacties

Anthony Musaba heeft de spotlights gepakt bij AS Monaco. Het 19-jarige Nederlandse talent was zaterdagavond trefzeker in een serieus oefenduel van zijn nieuwe club: hij bepaalde de eindstand tegen Eintracht Frankfurt op 1-1.

Kovac ziet Musaba de spotlights pakken met eerste goal voor AS Monaco
© Pro Shots

Musaba brak vorig seizoen écht door bij NEC, waarvoor hij zeven goals maakte in de Keuken Kampioen Divisie. Dat leverde hem deze zomer een droomtransfer naar AS Monaco op. De verwachting was dat de Franse club hem zou stallen bij zusterclub Cercle Brugge, maar vooralsnog speelt Musaba 'gewoon' voor de club die hem haalde. In zijn korte periode bij AS Monaco maakte hij overigens al een trainerswissel mee: een dag na het debuut van Musaba (in een gewonnen oefenduel met Cercle) werd Robert Moreno op straat gezet.

Hij werd vervangen door voormalig Bayern München-trainer Niko Kovac, die zaterdag dus op de bank zat in een oefenwedstrijd bij een andere oude club van hem. De oefenmeester zag hoe Eintracht Frankfurt in de eigen Commerzbank Arena de leiding nam via Gonçalo Paciencia, maar in de slotfase maakten de Fransen gelijk. Na een dramatische terugspeelbal stuitte toptalent Willem Geubbels (een Franse jeugdinternational met een Nederlandse vader) nog op Frankfurt-goalie Kevin Trapp, maar de rebound werd door een koele Musaba binnengeschoten.

Daarmee heeft hij zich getoond aan Kovac, die nu in ieder geval weet dat de Nederlander kan scoren. 'Ik ben trots op mijn goal, mijn eerste voor AS Monaco', zo sprak Musaba na afloop tegenover het clubkanaal van zijn werkgever. 'Het is jammer dat we niet hebben gewonnen, maar tijdens dit trainingskamp hebben we hard gewerkt en ons goed voorbereid op het seizoen.' AS Monaco begint de Ligue 1 over drie weken met een thuiswedstrijd tegen Stade Reims.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.