Koukleum Wenger, Benítez imponeert sterren met aanname

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Koukleum Wenger, Benítez imponeert sterren met aanname

'Ik zou u eens de mails moeten tonen die ik kreeg bij de transfer van Okaka. Ik ben zelden zo uitgescholden.'
• Algemeen directeur Herman Van Holsbeeck vertelt in het Belgische Sport/Voetbalmagazine over het moment dat hij Stefano Okaka naar Anderlecht haalde als opvolger van Aleksandar Mitrovic. Inmiddels scoorde de Italiaan zeven keer in elf duels. 'En vandaag is het Okaka hier en Okaka daar.'

• Real Madrid-trainer Rafael Benítez heeft misschien niet op het allerhoogste niveau gevoetbald, maar op de training bewijst hij dat er toch een technicus in hem schuilt.

'Ik begreep dat ik op een lijstje van Danny Blind sta en gevolgd word.'
Marko Vejinovic weet dat hij in de gaten wordt gehouden door de bondscoach van Oranje, laat hij weten in gesprek met Helden Online. De middenvelder van Feyenoord zou gezien zijn afkomst ook kunnen uitkomen voor Servië of Bosnië-Herzegovina.

• Niet alleen de spelers van Arsenal hadden het dinsdagavond lastig op Hillsborough, waar Sheffield Wednesday met 3-0 te sterk was voor The Gunners in de vierde ronde van de strijd om de League Cup. Manager Arsène Wenger kende zo zijn eigen problemen...

• Paris Saint-Germain-spelers Kevin Trapp en Maxwell vallen in het dagelijks leven aanvallers lastig, maar nu heeft het duo het op supporters gemunt. Een aangename verrassing voor de fotogenieke achterban.  

'Mijn ploeggenoten noemen me niet zo, maar veel supporters volgens mij wel. Dan ga je naar Rusland en hoor je de hele tijd 'Mike, Mike, Mike', ik denk dat ik nooit meer van die naam afkom.'
• Manchester United-verdediger Chris Smalling gaat nog altijd gebukt onder een verspreking van zijn manager Louis van Gaal. (Manchester Evening News)

• Afgaande op woorden van de Nederlandse manager, kan Smalling binnenkort nieuwe ploeggenoten verwelkomen bij United. 'Ik heb al gezegd dat we creatieve, snelle spelers in de aanval nodig hebben. Jullie hebben gezien welke spelers ik heb gehaald. Ik houd van dat profiel en ik denk dat we meer spelers met die eigenschappen nodig hebben', doelt Van Gaal in gesprek met Daily Express op Anthony Martial en Memphis Depay.

• Óf deze voetbalfan had veel vertrouwen in Chelsea óf hij is een van de zeldzame bewonderaars van Peter Crouch. Hoe dan ook, de boomlange spits van Stoke City zag het idee van de jongeling om een tatoeage van de voormalige Engeland-international op zijn achterste te zetten wel zitten. Overigens ging Chelsea na strafschoppen onderuit in de League Cup-wedstrijd tegen The Potters.

'Een middenvelder moet ook verdedigend werk doen. Misschien vindt hij dat niet leuk, maar het is belangrijk voor het team.'
• Volgens Didier Deschamps moet ook Juventus-vedette Paul Pogba zijn handen vuil maken. De bondscoach van Frankrijk, die zelf ook voor De Oude Dame speelde, vertelt dat de 22-jarige middenvelder alles in huis heeft om uit te groeien tot een wereldster. 'Hij is een geweldige speler, hij is jong en is buiten het veld populair bij de jeugd vanwege zijn kleding en haardracht.' (Tuttosport)

'Ik hoor hier en daar dat Pogba honderd miljoen euro waard is. Dan is Verratti dat ook. Op dit moment is hij de beste Italiaanse speler.'
• Met het oog op de komende transferperiode houdt zaakwaarnemer Donato Di Campli in gesprek met France Football alvast een verkooppraatje over zijn parel Marco Verratti.

• Veiligheidsinstructies zijn bij de altijd beladen stadsderby tussen Benfica en Sporting Lissabon allerminst overbodig. Vliegmaatschappij Emirates speelde daar handig op in. Jammer genoeg voor de Benfica-supporters kende de thuisclub nogal wat turbulentie tijdens de wedstrijd tegen de aartsrivaal. Sporting beschikte na 36 minuten al over een comfortabele 0-3 voorsprong en gaf die marge niet meer uit handen.

'Hij was gedurende een paar maanden de beste speler in de Bundesliga. Toen ik hoorde dat Liverpool hem kocht, vond ik het een goede keuze.'
• Kersvers Liverpool-manager Jürgen Klopp komt op Anfield zomeraankoop Roberto Firmino tegen. De voormalige trainer van Borussia Dortmund is gecharmeerd van de voormalige 1899 Hoffenheim-aanvaller, die nog niet tot bloei komt op Engelse bodem.

'Toen ik 'm met Roda JC won, was dat een rode. Nu een witte. Leuk, maar het is niet zo dat ik sindsdien elke ochtend opsta en onmiddellijk één van die twee badjassen aantrek.'
• Martin Jol won met Roda JC Kerkrade en Ajax de KNVB-beker, maar de trainer stelde de onvermijdelijke badjassen die bij een overwinning komen kijken niet erg op prijs. Een trainingspak staat Jol wellicht ook beter. (AD)

'Ik was een beetje moe en zag hem voor zijn goal staan, dus ik probeerde het gewoon en hij gaat erin.'
Jordão Pattinama schoot namens VV Capelle hoogstpersoonlijk FC Dordrecht uit het KNVB-bekertoernooi. Aan de wondergoal van zo'n 45 meter waarmee hij de wedstrijd besliste, lag geen briljante gedachte ten grondslag. (RTV Rijnmond)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.