Kostbaar slippertje Sonnenberg levert Sparta volle pond op bij Heracles

Sparta Rotterdam heeft zaterdagavond een nipte overwinning geboekt bij Heracles Almelo. Een fout van Heracles-verdediger Sven Sonnenberg leidde het enige doelpunt van de avond in voor de Rotterdammers.

Heracles Almelo
0 - 1
Sparta Rotterdam

Heracles beleefde vorige week een opvallende opleving tegen Almere City en hoopte de ruime zege een passend vervolg te kunnen geven tegen Sparta. Beide teams bleken aan elkaar gewaagd, al zorgde de thuisploeg voor de meeste dreiging voor de rust. Bryan Limbombe en Ruben Hoosken doken gevaarlijk op voor keeper Nick Olij, maar tot scoren kwamen zij niet.

De Spartanen konden in aanvallend opzicht lange tijd niet veel uitrichten in Erve Asito. Heracles was bij de start van de tweede helft opnieuw de gevaarlijkste ploeg. Mohamed Sankoh, die vorige week drie keer scoorde tegen Almere City, zag een kopbal in kansrijke positie geblokt worden en Limbombe stuitte na een klein uur op Olij, die alert was bij een schot van de Belgische aanvaller.

Op het moment dat Heracles hoopte door te drukken, kwam Sparta enigszins verrassend aan de leiding. Heracles-verdediger Sonnenberg ging net buiten het strafschopgebied in de fout en verspeelde de bal knullig aan Djevencio van der Kust. De verdediger legde de bal vervolgens breed naar Joshua Kitolano, die de 0-1 binnen schoof.

Heracles-trainer John Lammers hoopte met enkele verse krachten nog een gelijkmaker te forceren, maar grote kansen bleven uit voor de thuisploeg. Sparta hield de voorsprong vast en stijgt door de overwinning een plek op de ranglijst. De Spartanen bezetten na veertien wedstrijden de zesde plaats, Heracles moet voorlopig genoegen nemen met de twaalfde plaats.