Sankoh heeft na zijn hattrick mooie bestemming voor wedstrijdbal

Reacties

De in Sierra Leone geboren Mohamed Sankoh kan door zijn hattrick in de wedstrijd tegen Almere City FC iets terugdoen voor de kinderen in zijn geboorteland. De wedstrijdbal krijgt namelijk geen plekje in zijn eigen huis.

Sankoh heeft na zijn hattrick mooie bestemming voor wedstrijdbal
© Pro Shots
Almere City FC
Almere City FC
0 - 5
Heracles Almelo
Heracles Almelo

Heracles Almelo-spits Sankoh stond voor de wedstrijd in het Yanmar Stadion op drie treffers in de Eredivisie, zondagmiddag verdubbelde hij dat aantal. Hij opende al vroeg in de wedstrijd de score, verdubbelde de marge zestig minuten later en completeerde zijn hattrick enkele minuten voor tijd.

Dat is goed nieuws voor enkele kinderen in Afrika, zo bleek uit het interview met Sankoh op ESPN. 'Ik ga de wedstrijdbal aan mijn moeder geven, die stuurt de bal voor mij naar Afrika. Daar mogen de kinderen mee voetballen', liet Sankoh blijken dat zijn hart op de goede plek zit.

Sankoh wordt dit seizoen gehuurd door Heracles, de spits staat nog tot medio 2026 onder contract bij VfB Stuttgart. De aanvaller komt uit de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam, trok op jonge leeftijd naar het Engelse Stoke City en speelt sinds drie jaar geleden voor Stuttgart. Eerder kwam hij ook al op huurbasis uit voor Vitesse.

Ondanks zijn volle cv weet Sankoh dat hij nog voldoende te leren heeft. 'Ik wil altijd de beste zijn, maar ik vergeet nog weleens dat ik net kom kijken in het voetbal', aldus de twintigjarige spits.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.