AC Milan heeft in aanloop naar de Champions League-kraker tegen Napoli dure punten verspeeld tegen laagvlieger Empoli. De Rossoneri verzuimden in San Siro te profiteren van puntenverlies bij concurrent Internazionale.

AC Milan
0 - 0
Empoli
Empoli

AC Milan wervelde vorige week langs Napoli, maar had vrijdagavond voor eigen publiek veel moeite met Empoli, de nummer veertien in de Serie A. Kansen waren er voldoende voor de nummer drie in de Serie A om afstand te nemen van de gasten, met Tyronne Ebuehi in de basis. Al vroeg in de wedstrijd stuitten Ante Rebic en Theo Hernandez op doelman Samuele Perisan.

De keeper van Empoli bleek een taaie opponent voor Milan, zonder de geblesseerde Zlatan Ibrahimovic. Vlak voor rust redde hij ook knap op een schot van Sandro Tonali. Nadat Tommaso Pobega in de tweede helft naliet om de score voor Milan te openen, hoopte de thuisploeg drie keer op de hulp van de arbitrage bij voorvallen in het strafschopgebied. Maar in alle gevallen ging de bal niet op de stip voor de regerend Italiaans kampioen.

Trainer Stefano Pioli bracht gedurende de tweede helft Brahim Diaz, Rafael Leão en Olivier Giroud binnen de lijnen in de hoop om nog een zege over de streep te trekken. Giroud dacht een minuut voor tijd de 1-0 te hebben gemaakt, tijdens een belegering van het doel van Empoli, maar de Fransman raakte de bal met zijn arm voordat hij scoorde.

Milan verspeelt door het gelijkspel dure punten in de strijd om de Champions League-tickets voor volgend seizoen. AS Roma kan zondag bij een overwinning op Torino zowel Milan als Inter passeren en de nieuwe nummer drie worden. De Rossoneri kunnen zich gaan opmaken voor de heenwedstrijd van de kwartfinale van de Champions League tegen Napoli (woensdag). De koploper in de Serie A won eerder vandaag won van Lecce.