Internazionale heeft vrijdag de zege door de vingers laten glippen. Salernitana greep met dank aan een fout van André Onana een punt.

Salernitana
Salernitana
1 - 1
Internazionale

Al na zes minuten lag Inter op koers voor de eerste overwinning sinds Lecce op 5 maart was verslagen. Robin Gosens schoot raak nadat de bal op de rand van het strafschopgebied voor zijn voeten was gekomen. De Duitser behoedde de Nerazzurri ook voor een negatief record, want Inter was hard op weg geweest de pijnlijke grens van vijfhonderd minuten te slechten zonder een doelpunt uit open spel.

Ondanks de snelle goal slaagde Inter er niet in in de eerste helft afstand te nemen van Salernitana. Mede door een redding van doelman Guillermo Ochoa op een kopbal van Romelu Lukaku bleef de schade tot de rust beperkt tot één treffer.

De Mexicaanse goalie hield zijn ploeg ook in de tweede helft op de been, met soms drievoudige reddingen om de gasten van een tweede treffer af te houden. De minimale marge bood Salernitana hoop op een positief resultaat. De ploeg van Tony Vilhena kwam zeer dicht bij de gelijkmaker. De lat stond de 1-1 van Boulaye Dia in de weg.

In de negentigste minuut kreeg Inter de rekening gepresenteerd voor het missen van de kansen. Keeper Onana verkeek zich compleet op een voorzet van Antonio Candreva, die tot zijn grote vreugde de bal bij de tweede paal in het Milanese doel zag eindigen.

Inter, dat was begonnen met Stefan de Vrij en Denzel Dumfries, moet door het gelijkspel vrezen dat het buiten de topvier gaat vallen. Zowel AS Roma als Atalanta kan de Nerazzurri in de stand voorbijgaan.