Napoli heeft zich hersteld van de pijnlijke thuisnederlaag tegen AC Milan. De Serie A-koploper kwam met de zege op Lecce weer op titelkoers.

Lecce
1 - 2
Napoli
Napoli

Het schier onaantastbare Napoli ging afgelopen zondag op eigen veld met grote cijfers ten onder. Zonder ster Victor Osimhen werd flink verloren; 0-4. Vijf dagen later moest het antwoord van de ploeg van Luciano Spalletti komen.

Nummer zestien Lecce leek een welkome tegenstander voor de koploper. In de achttiende minuut bracht Giovanni Di Lorenzo met een kopbal de Napolitaanse voorsprong ook op het scorebord. De VAR had minuten nodig om het groene licht te geven, maar daarna kon het feestje gevierd worden.

Vroeg in de tweede helft moest Napoli echter opnieuw beginnen na de gelijkmaker van Federico Di Francesco. Daarbij bood Lecce de helpende hand. Antonino Gallo wilde de bal met de borst terugleggen op zijn doelman Wladimiro Falcone, maar die zag al grabbelend de bal over hem in het doel belanden.

Door de 24ste overwinning van het seizoen verstevigde Napoli zijn koppositie in de Serie A, waar de eerste achtervolger op negentien punten staat.