Koploper Sint-Truiden thuis onderuit tegen RC Genk

RC Genk heeft ten koste van Sint-Truiden zijn tweede overwinning van het seizoen geboekt. Voor de koploper betekende het juist de eerste nederlaag deze jaargang, Genk won met 4-2.

Al na vijf minuten kwamen de bezoekers op voorsprong door een treffer van Marvin Ogunjimi, die door Elianiv Barda knap werd weggestuurd. In de dertiende minuut maakte Barda er 0-2 van door een voorzet van Thomas Buffel geheel vrijstaand binnen te koppen.

Op slag van rust besliste Buffel de wedstrijd door de derde treffer van Genk te maken. De voormalige Feyenoord-aanvaller reageerde attent op een rebound na een schot van opnieuw Barda. Door treffers van Vincent Euvrard en Alex da Silva kwam de thuisclub nog terug tot 2-3, maar Moussa Koita bepaalde de eindstand in de 82ste minuut op 4-2 voor RC Genk.

Ondanks de nederlaag blijft Sint-Truiden koploper in België. De gepromoveerde club kan deze speelronde echter nog achterhaald worden door AA Gent, Anderlecht en Club Brugge. RC Genk klimt op naar de achtste plaats met tien punten uit acht duels.