Koploper Lille ziet voorsprong slinken na gelijkspel

In de Ligue 1 heeft Lille verzuimd om de concurrentie voor het Franse kampioenschap op ruime afstand te houden. Door een gelijkspel tegen Girondins Bordeaux bedraagt het verschil met nummer twee Olympique Marseille slechts drie punten.

Lille - Girondins Bordeaux 1-1Pas een kwartier voor tijd kon Bordeaux een punt redden op bezoek bij Lille. Waar de ploeg in de eerste helft geen doelpunt incasseerde, kwam het een kwartier na de hervatting op achterstand.

Clubtopscorer Moussa Sow (foto) maakte 1-0. Toch zegevierde Lille niet. In de 76ste minuut sleepte Vujadin Savic een punt uit het vuur. Bordeaux schiet echter niet veel op met het gelijkspel.

De ploeg, in 2009 nog kampioen van Frankrijk, is weggezakt naar de tiende positie. Lille staat nog eerste maar zag de voorsprong op Olympique Marseille slinken tot drie punten. Desondanks heeft de koploper een beter doelsaldo.

Overige uitslagenRC Lens - Brest 1-1Olympique Nice - AS Monaco 3-2Stade Rennes - Lorient 1-2Saint-Etienne - AS Nancy 2-1FC Sochaux - Caen 3-2Toulouse - AJ Auxerre 0-1 Foto: VI Images