Koploper Lille ziet achtervolger Rennes punten morsen

Koploper Lille heeft zaterdagavond geen averij opgelopen in de Franse titelrace. Een van de achtervolgers, Stade Rennes, deed dit juist wel. John Verhoek kon bij zijn debuut in de basiself het puntenverlies niet voorkomen.

Koploper Lille ziet achtervolger Rennes punten morsen

Lille – Caen 3-1 Ondanks een gemiste penalty van Yohan Cabeye kwam Lille in de eerste helft op voorsprong. Aurélien Chedjou kopte raak uit een corner. In het tweede bedrijf voerden het Belgische wonderkind Eden Hazard en de Ligue 1-topscorer Moussa Sow de score op naar 3-0. Laatstgenoemde maakte zijn twintigste competitietreffer van het seizoen. Youssef El Arabi bepaalde met zijn eretreffer de eindstand op 3-1.

Door de zege bedraagt de voorsprong van Lille nu zeven punten. Zowel achtervolger Olympique Marseille als Stade Rennes (zie hieronder) heeft een achterstand van zeven punten. Marseille kan zondag het gat verkleinen naar vier punten.

Stade Rennes - AJ Auxerre 0-0 John Verhoek (foto) mocht voor het eerst sinds zijn transfer van FC Den Bosch naar Rennes in de basis starten. Ook de Hagenaar kon puntenverlies niet voorkomen, al kreeg hij in de slotfase nog een mooie mogelijkheid zich te kronen tot matchwinner. De kopbal van de spits trof echter geen doel, waardoor Rennes de achterstand op lijstaanvoerder Lille groter zag worden. Auxerre is ook na zaterdag zeventiende.

Arles AC - AS Monaco 0-2 Arles tegen Monaco was een onvervalst degradatieduel. De thuisspelende hekkensluiter kreeg al binnen twee minuten een teleurstelling te verwerken. Door de rode kaart voor Gregory Lorenzi moesten de gastheren al na twee minuten met tien man verder. Het was een memorabele kaart. Deze eeuw kreeg niemand in de Ligue 1 zo snel een rode kaart.

Monaco profiteerde optimaal van de man-meer-situatie en won door treffers van Moukandjo Bilé en Chu-Young Park. De Monegasken zijn met de achttiende plaats echter geenszins zeker van lijfsbehoud, terwijl het Ligue 1-verhaal voor Arles ten einde lijkt. Het gat naar nummer negentien Lens bedraagt liefst zestien (!) punten.

Overige uitslagenAS Nancy - Girondins Bordeaux 0-0Paris Saint-Germain - Lorient 0-0FC Sochaux - Brest 2-1Toulouse - Montpellier 0-1 Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's