Koploper Inter ontsnapt na ongelukkig moment Dumfries

Internazionale heeft maandagavond ternauwernood gewonnen op bezoek bij Udinese. De koploper van de Serie A kwam op achterstand door een ongelukkig moment van Denzel Dumfries, maar boog de achterstand mede door een goal diep in de blessuretijd nog om.

Udinese
Udinese
1 - 2
Internazionale

Bij Internazionale was er een basisplaats voor Dumfries. Zijn landgenoot Stefan de Vrij was nog altijd geblesseerd en Davy Klaassen zat op de bank. Bij de thuisploeg stond Kingsley Ehizibue in de basis, net als voormalig Sparta-doelman Maduka Okoye. De ploeg van Simone Inzaghi verkeerde in uitstekende vorm. Het pakte 28 van de mogelijke 30 punten in de laatste 10 competitiewedstrijden.

Tegen Udinese hoopte Inter een volgende stap te zetten richting de landstitel. Het kwam enkele minuten voor rust echter op achterstand. Daarbij speelde Dumfries een zeer ongelukkige rol. Een aangeraakt schot van Lazar Samardzic vloog richting de verre hoek. Zowel Dumfries als doelman Yann Sommer leek die bal te kunnen hebben, maar doordat beiden elkaar aankeken, ging de bal binnen.

Na rust kwam de koploper van Italië op gelijke hoogte. Doelman Okoye torpedeerde zijn tegenstander, waardoor de bal op de stip ging. Hakan Çalhanoglu schoot vanaf elf meter de 1-1 binnen. Het duurde vervolgens tot de vijfde minuut van de blessuretijd voor Inter de winnende treffer maakte. Davide Frattesi was de gevierde man met een intikker van dichtbij: 1-2.

Door de zege blijft het gat op nummer twee AC Milan veertien punten. Over exact twee weken staan de aartsrivalen tegenover elkaar in de competitie. Mocht het huidige gat gehandhaafd blijven, wordt dat de kampioenswedstrijd voor Inter.