Koploper Arsenal geeft onder toeziend oog van Wenger belangrijk signaal af

Arsenal heeft zich maandagavond naar een moeizame overwinning op West Ham United geknokt. In eigen huis kwam de koploper van de Premier League op achterstand, maar dat werd in de tweede helft helemaal rechtgezet. Daarmee toonde de formatie uit Londen andermaal aan dat er strijd in de ploeg zit.

© Viaplay
Arsenal
Arsenal
3 - 1
West Ham United

Arsenal sloot de eerste seizoenshelft al met drie opeenvolgende competitieoverwinningen en leek al vroeg in de wedstrijd het kwartet compleet te maken. De wederom uitblinkende Bukayo Saka scoorde, maar had daarvoor door zelf de bal aan te raken voor een buitenspelsituatie gezorgd. Het antwoord van West Ham volgde via Saïd Benrahma, die vanaf de stip scoorde na een overtreding van William Saliba op Jarrod Bowen.

Hoewel Arsenal dominant was, creëerde het niet bijzonder veel. De arbitrage werkte ook niet mee, scheidsrechter Michael Oliver trok zijn vlak voor rust gegeven strafschop in. Hij zag in de herhaling dat Aaron Cresswell geen (strafbaar) hands maakte. Arsenal moest in de tweede helft uit een ander vaatje tappen en dat deed het. De thuisclub bleek nu wel effectief voor de goal en maakte in iets meer dan een kwartier drie goals. Saka scoorde na een assist-schot van Martin Ødegaard, Gabriel Martinelli vond vanuit een lastige hoek de ruimte tussen de paal en keeper Lukasz Fabianski en Eddie Nketiah bracht Arsenal-fans wat hoop als tijdelijke vervanger van de geblesseerde Gabriel Jesus door na knap wegdraaien de 3-1 te maken.

Dit allemaal gebeurde onder toeziend oog van niemand minder dan Arsène Wenger. De clublegende had zich na zijn gedwongen vertrek in 2018 niet meer laten zien in het Emirates Stadium, maar besloot vlak voor de jaarwisseling plaats te nemen op de tribune. De Fransman genoot zichtbaar van het spel en de sfeer in het stadion, regelmatig zwaaide hij naar fans die hem toezongen.

Door de overwinning groeit het gat met nummer twee Newcastle United naar zeven punten, maar de clubs op het podium staan allemaal op een ander aantal duels in de Premier League. Arsenal staat na vijftien duels op veertig punten, Newcastle speelde een wedstrijd meer en pakte daarin 33 punten en nummer drie Manchester City komt deze week nog in actie tegen Leeds United, wat de vijftiende wedstrijd van de regerend landskampioen wordt.