Koopmeiners blinkt uit zonder te winnen

Atalanta Bergamo heeft na drie overwinningen op rij punten verspeeld in de Serie A. Met een uitblinkende Teun Koopmeiners werd het in eigen huis 1-1 tegen Cremonese. Cyriel Dessers kreeg opnieuw een basisplaats bij de uitclub, maar het blijft wachten op zijn eerste goal in Italië.

Atalanta Bergamo
1 - 1
Cremonese
Cremonese

Koopmeiners is flitsend begonnen aan het seizoen en bekroonde dat in de wedstrijd tegen Torino met een hattrick. In de eerste én tweede helft leek het raak te zijn voor de Nederlandse middenvelder, die landgenoten Hans Hateboer en Marten de Roon om zich heen had tegen Cremonese. In de eerste helft zag Koopmeiners keeper Ionut Radu een knappe redding verrichten op zijn inzet, in de tweede helft bolde het net wél.

Koopmeiners dacht gescoord te hebben uit een vrije trap, maar uit de herhaling bleek dat teamgenoot Caleb Okoli de bal met zijn arm had aangeraakt. Een kwartier voor tijd was Koopmeiners alsnog betrokken bij een goal, toen hij Merih Demiral in staat stelde om raak te koppen. De winst leverde dat niet op, Emanuele Valeri maakte tien minuten voor tijd gelijk.

Rinus Israel zou voor Koopmeiners kiezen op het middenveld van Oranje.