Koopmeiners met hattrick grote man bij koploper Atalanta

Na vier speelronden in de Serie A is Atalanta Bergamo een van de lijstaanvoerders. De ploeg uit Noord-Italië versloeg donderdagavond Torino met 3-1 door een hattrick van Teun Koopmeiners: twee penalty's en een afstandsschot.

Atalanta Bergamo
3 - 1
Torino
Torino

Bij Atalanta begonnen Koopmeiners en Marten de Roon gebroederlijk in het hart van het middenveld, Hans Hateboer bleef negentig minuten op de bank. De wedstrijd werd voorafgegaan door een mooi eerbetoon aan Josip Ilicic, die recent bij Atalanta vertrok als gevolg van problemen met zijn mentale gezondheid.

In de eerste helft kreeg Koopmeiners een aardige schietkans, maar de Torino-doelman tikte die inzet over het doel. Daarna raakten beide ploegen beurtelings het aluminium en zagen de bezoekers een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel waarna Atalanta een strafschop kreeg. Koopmeiners zette zich achter de bal en de ex-AZ'er stuurde de keeper de verkeerde hoek in: 1-0.

De tweede helft begon zoals de eerste geëindigd was: met een goal van de Noord-Hollander. Deze keer legde hij aan vanaf iets buiten het strafschopgebied. Zijn poging belandde met hulp van een been van een Torino-speler in het doel.

Na de thee deed Torino nog wat terug. Eerst raakte Karol Linetty de lat, even later scoorde Nikola Vlasic met een pegel van binnen het strafschopgebied. Het slotakkoord was echter aan de onbetwiste man van de wedstrijd. Atalanta kreeg een tweede strafschop en andermaal was het Koopmeiners die koeltjes raak schoot. Drie punten voor Atalanta, en de wedstrijdbal gaat met de 24-jarige man uit Castricum mee naar huis. De blauw-zwarten zijn door deze driepunter de lijstaanvoerder in de Serie A.

Bologna
Bologna
1 - 1
Salernitana
Salernitana

Bij Bologna begonnen Denso Kasius en Jerdy Schouten allebei in de basis. I Rossoblù trachtten hun eerste zege van dit Serie A-seizoen binnen te halen, maar in de eerste helft konden ze maar weinig afdwingen. Al snel in de tweede helft kreeg de thuisploeg met een strafschop een uitgelezen kans om toch op voorsprong te komen. Good old Marko Arnautovic benutte het buitenkansje vakkundig.

De treffer van de Oostenrijker zou echter niet volstaan voor de overwinning. Diep in de tweede helft kwam Salernitana op gelijke hoogte door een treffer van Boulaye Dia. Zodoende is Bologna een van liefst zeven ploegen die nog zonder overwinning zijn in de hoogste Italiaanse afdeling.