Koningskoppel Dybala-Ronaldo legt Cagliari over de knie

Reacties

Juventus heeft zaterdagavond in de Serie A gewonnen van Cagliari. De Oude Dame zet concurrenten Internazionale en Napoli daardoor weer op zes punten achterstand.

Koningskoppel Dybala-Ronaldo legt Cagliari over de knie
Juventus
Juventus
3 - 1
Cagliari
Cagliari

De thuisploeg beleefde een vliegende start in Turijn. Al na 43 seconden opende Paulo Dybala namelijk de score. De Argentijn kapte slim twee Cagliari-verdedigers uit en schoot de bal al vallend langs doelman Alessio Cragno. Juventus pakte daarna echter niet door en liet de bezoekers terug in de wedstrijd komen.

In de 36ste minuut nam João Pedro een lange bal goed aan en schoot hij uit de draai raak in de korte hoek: 1-1. Lang kon Cagliari niet genieten van die verrassende treffer, want twee minuten later stond het alweer 2-1. Douglas Costa gaf de bal voor en Filip Bradaric werkte hem langs zijn eigen doelman.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kort na rust was Cristiano Ronaldo dicht bij de 3-1, maar de Portugees stuitte op het aluminium en bleef daardoor op zeven competitietreffers staan. Juventus trok de zege daarna zonder al te veel problemen over de streep. Het slotakkoord was vijf minuten voor tijd voor Juan Cuadrado.

De Colombiaan was ingevallen voor Douglas Costa en tikte simpel binnen na breedleggen van Ronaldo. De Portugees is door die assist de meest waardevolle speler in de Serie A, Dybala kan mindere cijfers overleggen, maar begint steeds meer op stoom te komen.

Juventus komt door de tiende seizoenszege op 31 punten uit elf duels. Het gat met achtervolgers Internazionale en Napoli bedraagt zodoende weer zes punten.

Serie A

Stand Serie A 2018/2019

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
28
6
4
70-30
+40
90
2
Napoli
38
24
7
7
74-36
+38
79
3
Atalanta Bergamo
38
20
9
9
77-46
+31
69
4
Internazionale
38
20
9
9
57-33
+24
69
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.