'Koning van play-offs' Vitesse en de 'échte finale' in Alkmaar

Reacties

Vitesse moet nog een 'échte finale' spelen om ook volgend jaar in Europa actief te zijn. De Arnhemmers kunnen vertrouwen putten uit het verleden.

'Koning van play-offs' Vitesse en de 'échte finale' in Alkmaar
AZ
AZ
6 - 1
Vitesse
Vitesse

Vitesse legde donderdag een kleine basis voor het winnen van de play-offs voor een Europees ticket. Volgens trainer Thomas Letsch is na de 2-1 overwinning op AZ voorzichtigheid geboden. 'We hebben echter nog niets te vieren. We hebben weliswaar een licht voordeel, maar het gaat om zondag. Deel één is gewonnen, maar nu ontstaat er weer een nieuwe situatie. Het is de échte finale', zegt de Duitser op de clubwebsite.

'We moeten slim zijn en beseffen dat één doelpunt alles kan veranderen', aldus Letsch. 'En we weten waar het om draait. Het is altijd ons doel geweest om opnieuw Europees voetbal te behalen en we zijn nu nog één horde verwijderd. We moeten alles geven om het seizoen prachtig af te sluiten.'

Voor verdediger Danilho Doekhi is het een bijzondere wedstrijd, aangezien hij komende zomer de deur achter zich dicht trekt in Arnhem om bij Union Berlin verder te gaan. 'Ik ga voor een goede afsluiting van het seizoen en een bekroning van mijn periode bij Vitesse. We kijken uit naar de beslissing en willen Europees voetbal behalen. We staan er prima voor, maar zijn pas halverwege. In de halve finales hebben we gezien dat de eerste wedstrijd allesbehalve bepalend hoeft te zijn.'

Vitesse kan op basis van het verleden met een goed gevoel toewerken naar de return tegen AZ. Sinds de herintroductie van de play-offs in 2005/06 heeft geen enkele ploeg zoveel play-offwedstrijden gewonnen als de Arnhemmers, die zich dankzij die achttien zeges de koning van play-offs noemen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.