Jansen hoopt op Wijndal en prijst Openda

Reacties

AZ-trainer Pascal Jansen hoopt zondag in de finale van de play-offs toch nog over Owen Wijndal te kunnen beschikken. De aanvoerder kampt met liesklachten, maar verscheen vrijdag wel op het trainingsveld van de Alkmaarders.

Jansen hoopt op Wijndal en prijst Openda
© Pro Shots
AZ
AZ
6 - 1
Vitesse
Vitesse

'Dat is een heel positieve stap, nu moeten we afwachten hoe hij hierop reageert', zegt Jansen in de aanloop naar de return tegen Vitesse. Zonder Wijndal verloor AZ donderdag met 2-1 in GelreDome.

De kans dat Fredrik Midtsjø zondagmiddag mee kan spelen is klein. De Noorse middenvelder viel tegen Vitesse uit met een spierblessure en zal later op de vrijdag een MRI-scan ondergaan. 'De voortekenen zijn niet gunstig, maar we wachten even die scan af', aldus Jansen. Ook achter de naam van Yukinari Sugawara (knieklachten) staat nog een vraagteken.

De nederlaag in de heenwedstrijd lijkt niet tot tactische aanpassingen bij AZ te gaan leiden. 'Ik zoek het vooral in een betere uitvoering van ons spel', vertelt Jansen. 'Na een onwennige beginfase zijn we in de wedstrijd gegroeid en waren we steeds meer de bovenliggende partij. We zullen zorgvuldiger moeten zijn met de passing in de eindfase van de aanval. Nog meer beweging creëren en eerder de bal inbrengen in het strafschopgebied. Op zoek naar goals.'

AZ zal opnieuw geconfronteerd worden met het gevaar van Loïs Openda, de Belgische spits die de winnende treffer voor zijn rekening nam. De Alkmaarse club is zelf al enige tijd op zoek naar een dergelijke aanvaller met snelheid, diepgang en doelgerichtheid. Of de spits volgend seizoen een optie zou zijn voor Jansen? 'Een speler als Openda zou ik zeker bij de selectie willen hebben', reageert de AZ-coach. 'Hij heeft scorend vermogen, is balvast en explosief. Goede spelers zijn altijd welkom bij AZ. Iedere trainer zou blij worden van Openda.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.