'Koning Eriksen' betovert Denemarken: 'Hij was geniaal'

Reacties

Mede dankzij Christian Eriksen is Denemarken weer helemaal terug in de race voor kwalificatie voor het WK in Rusland. Met twee assists en een wonderschone goal nam hij zijn land bij de hand tegen de nummer vijf van de wereld en de nummer één in de poule, Polen, waardoor Denemarken met 4-0 won. 

'Koning Eriksen' betovert Denemarken: 'Hij was geniaal'

De Deense pers komt daags na de wedstrijd woorden te kort om de prestatie van de 25-jarige Eriksen te omschrijven: 'Hij is een miljard kronen waard' (134 miljoen euro, red.), 'het beste sinds de broertjes Laudrup', 'Koning Eriksen' en 'Maestro'. De Deense bondscoach, Åge Hareide, had daar niet veel meer aan toe te voegen: 'Hij was geniaal, maar laten we wel bescheiden blijven.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

En bescheiden blijft de spelmaker van Tottenham Hotspur. In het Deense Ekstra Bladet zegt hij: 'We zijn erg blij en geven hiermee een goed signaal af aan de andere teams in de groep. Ik moet het team een compliment geven, we speelden een goede wedstrijd.'

Dankzij de overwinning doet Denemarken, waar Feyenoord-spits Nicolai Jørgensen ook van zich deed spreken met één doelpunt, weer volop mee in groep E. De ploeg staat na zeven wedstrijden gedeeld tweede in de poule samen met Montenegro. Laatstgenoemde heeft echter een iets beter doelsaldo. Polen staat nog wel bovenaan in de poule met zestien punten, drie meer dan Montenegro en Denemarken.

#TeamGWGGLLVTSP
1Polen75111511416
2Montenegro74121771013
3Denemarken7412146813
4Roemenië72328719
5Armenië7205715-86
6Kazachstan7025419-152
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.