Groep E: WK weer binnen handbereik voor Denen dankzij Jørgensen en Eriksen

Denemarken heeft vrijdagavond een klinkende zege geboekt op Polen. Dankzij die knappe overwinning staan de Denen er plotseling een stuk beter voor in Groep E van de WK-kwalificatie. Montenegro deed ook goede zaken.

Denemarken - Polen 4-0
Voor Denemarken was het duel met Polen cruciaal. Bij een verlies zou het verschil met de koploper namelijk groeien tot negen punten met slechts drie duels te gaan. De Denen lieten er dan ook geen gras over groeien vrijdagavond. Na een kwartier opende Thomas Delaney de score uit een voorzet van Christian Eriksen. Vlak voor rust was de ex-Ajacied opnieuw de aangever, ditmaal bij het doelpunt van Andreas Cornelius.

In de tweede helft was het de beurt aan Nicolai Jørgensen. De Feyenoord-spits die van bondscoach Aage Hareide de voorkeur in de spitspositie kreeg boven Niklas Bendtner en Kasper Dolberg betaalde dat vertrouwen na een uur terug met een treffer. Doelman Lukasz Fabianski verwerkte een voorzet van de rechterkant niet goed, waardoor de bal prompt voor de voeten van Jørgensen viel, die eenvoudig scoorde (zie onderstaande video).

Het hoogtepunt van de avond kwam in de slotfase van de voet van Eriksen. De Tottenham Hotspur-middenvelder haalde van een meter of twintig geweldig uit en zag zijn schot stijf in de kruising belanden (video): 4-0. De vernedering van Polen was daarmee compleet. Daar kon ook invaller Arek Milik geen verandering meer in brengen. Polen blijft nog wel koploper met zestien punten uit zeven duels. Denemarken staat derde met drie punten minder.

Kazachstan - Montenegro 0-3
De ruime zege van Denemarken op koploper Polen betekende ook goed nieuws voor Montenegro, dat uitgroeide tot de lachende derde in Groep E. Op bezoek bij Kazachstan was de wedstrijd na een uur gespeeld. Marko Vesovic, Fatos Beciraj en Marko Simic zorgden voor een relatief gemakkelijke zege. Montenegro zag de achterstand op Polen daardoor halveren naar drie punten. De Montenegrijnen hebben net als Denemarken nu dertien punten uit zeven duels en staan derde.

Roemenië - Armenië 1-0
Roemenië en Armenië streden in Boekarest voor hun laatste kans op plaatsing voor het WK, maar daar was in de score weinig van af te zien. De bezoekers, waar Manchester United-aanvaller Henrikh Mkhitaryan negentig minuten meespeelde, kwamen tien minuten na rust met tien man te staan door een rode kaart van Taron Voskanyan en kregen in de slotfase het deksel op de neus. Alexandru Maxim liet het thuispubliek juichen met zijn doelpunt.