Konaté wil zich niet spiegelen aan Van Dijk: 'Hij is de beste van de wereld'

Reacties

Ibrahima Konaté werd deze zomer door Liverpool voor veertig miljoen euro overgenomen van RB Leipzig en kreeg in de afgelopen twee wedstrijden een basisplaats van manager Jürgen Klopp. De Fransman ziet Virgil van Dijk als een inspiratiebron.

Konaté wil zich niet spiegelen aan Van Dijk: 'Hij is de beste van de wereld'
Brentford
Brentford
3 - 3
Liverpool
Liverpool

Konaté maakte vorige week zaterdag in het competitieduel met Crystal Palace (3-0 zege) zijn debuut voor Liverpool. De jeugdinternational van Frankrijk werd op Anfield centraal achterin gekoppeld aan Van Dijk. Een paar dagen na zijn debuut deed Konaté negentig minuten mee in het gewonnen League Cup-duel met Norwich City (0-3). Tijdens het bezoek aan Norwich werd Joe Gomez naast hem geposteerd.

Na zijn eerste wedstrijden voor Liverpool werd in Engelse media al snel een vergelijking gemaakt tussen Konaté en Van Dijk. 'Ik kan mezelf echt nog niet met Virgil vergelijken omdat hij aan de wereld heeft laten zien dat hij de beste verdediger is', zei Konaté in gesprek met Sky Sports. 'Ik wil nog veel van hem leren en hoop in de toekomst ook naar zo'n hoog niveau toe te groeien.'

'Nieuwe' verdedigers
Liverpool-manager Jürgen Klopp is gelukkig met de komst van Konaté én met de rentree van Joël Matip, Joe Gomez en Virgil van Dijk, die alledrie vorig seizoen door blessures lang uit de roulatie waren. 'Eigenlijk hebben we sinds de zomer met Joël, Joe en Virgil nog drie nieuwe verdedigers erbij gekregen, buiten de transfer van Ibrahima', aldus Klopp op een persconferentie.

Liverpool heeft na vijf speelrondes pas één tegendoelpunt en staat net als koploper Chelsea en nummer drie Manchester United op dertien punten na vijf wedstrijden. 'We hebben tijdens de voorbereiding op dit seizoen de tijd gehad om aan onze defensie te werken. Dat werpt nu vruchten af. Dat houdt niet in dat we uiteindelijk na speeldag 38 ook op maar één tegengoal staan, maar we zijn in defensief opzicht stabieler geworden', aldus Klopp.

Liverpool werd vorig seizoen derde op zeventien punten van kampioen Manchester City. 'We moeten ook constanter worden om nieuwe successen te boeken. Ook in de defensie. Je kunt niet elke wedstrijd maar blijven aanvallen en doelpunten maken. Je moet achterin goed staan en soms ook de punten uit het vuur slepen', besluit Klopp, die zaterdagavond met Liverpool op bezoek gaat bij Brentford, de huidige nummer negen in de Premier League.

Premier League

Stand Premier League 2021/2022

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
29
6
3
99-26
+73
93
2
Liverpool
38
28
8
2
94-26
+68
92
3
Chelsea
38
21
11
6
76-33
+43
74
4
Tottenham Hotspur
38
22
5
11
69-40
+29
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.