Ferdinand passeert Van Dijk en Rúben Dias: 'Rüdiger is de allerbeste'

Reacties

Virgil van Dijk en Rúben Dias worden volop bewierookt, maar Rio Ferdinand heeft een opvallende verdediger aangewezen als de beste van de Premier League. Hij is groot fan van Antonio Rüdiger, een van de steunpilaren van Chelsea.

Ferdinand passeert Van Dijk en Rúben Dias: 'Rüdiger is de allerbeste'
© Pro Shots

De Londenaren staan met dertien punten uit vijf duels (en een doelsaldo van twaalf goals vóór en slechts één tegen) bovenaan in de Premier League. Die koppositie deelt het met Liverpool, dat exact dezelfde cijfers noteert. Op de vijfde plaats staat Manchester City, dat een doelsaldo van 11-1 heeft, maar in tegenstelling tot de twee concurrenten een keer verloor, en dus drie punen minder heeft verzameld.

Het feit dat de drie genoemde topclubs zo weinig tegengoals hoeven te slikken, valt niet los te zien van de topverdedigers die zij tot hun beschikking hebben. Bij Liverpool loopt uiteraard Van Dijk rond, de Nederlander wordt door velen gezien als de beste verdediger ter wereld. Man City heeft dus Dias, die afgelopen seizoen werd uitgeroepen tot Speler van het Jaar in de Premier League.

Chelsea beschikt dus over Rüdiger. De Duitser krijgt de laatste tijd veel complimenten, onder meer van Ferdinand. 'Sinds Thomas Tuchel de manager is van Chelsea, is hij misschien wel de allerbeste verdediger', vindt de clubicoon van Man United. Sterker nog: 'Hij en Rúben Dias staan dicht bij elkaar, maar Rüdiger heeft zó'n immense invloed op zijn elftal.' Zaterdag spelen Chelsea en Man City in de Premier League tegen elkaar, dan mogen Rüdiger en Dias uitvechten wie de titel het meest verdient.

Ondertussen hoopt Tuchel vurig dat Rüdiger bij Chelsea blijft. Het contract van de verdediger loopt nu medio 2022 af. 'Ik hoop dat er een oplossing komt, maar het gaat in dit soort zaken tegenwoordig niet alleen maar om de wensen van spelers en trainers', zo sprak hij cryptisch. 'Maar hoe dan ook: hij speelt in de sterkste competitie ter wereld, bij een grote club, dus er zijn voor hem volgens mij niet heel veel redenen om weg te gaan.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.