'Kompany stopt per direct en wordt hoofdtrainer Anderlecht'

Reacties

Vincent Kompany (34) stopt per direct met zijn loopbaan als voetballer. De verdediger wordt per direct de hoofdcoach van Anderlecht. Dat meldt Sporza.

'Kompany stopt per direct en wordt hoofdtrainer Anderlecht'
© Pro Shots

De 34-jarige verdediger raakte in de voorbereiding opnieuw geblesseerd. Tijdens zijn loopbaan, waarin hij uitkwam voor Anderlecht (in twee periodes), Hamburger SV en Manchester City werd hij veelvuldig gekweld door blessureleed.

Kompany begon vorig seizoen ook al als hoofdcoach van Anderlecht. Vanwege de zeer tegenvallende resultaten werd toen besloten Frank Vercauteren aan te stellen en Kompany wat meer in de luwte te laten optreden, als speler én assistent-coach. Inmiddels beschikt Vince the Prince ook over al zijn trainerspapieren.

Sporza spreekt van een moeizame relatie tussen Kompany en Vercauteren. 'Het was geen geheim dat er spanningen waren tussen Frank Vercauteren en Vincent Kompany. Kompany, die sinds de voorbereiding geblesseerd is, wil met Anderlecht het voetbal brengen van Pep Guardiola. Vercauteren is wat pragmatischer en meer resultaatgericht.' 

Rode Duivels
Door het onverwachte aangekondigde pensioen is ook duidelijk dat Kompany niet van de partij zal zijn op het EK van komende zomer. Daardoor blijft de Belg steken op 89 interlands, waarin hij vier keer scoorde. Kompany, ooit een van de grootste talenten van België, kwam met De Rode Duivels nooit verder dan een derde plek op het WK. In 2018 behaalde hij de derde plek door Engeland in de kleine finale te verslaan. Kompany stond toen negentig minuten op het veld.

Clubicoon
In zijn clubloopbaan groeide Kompany bij Manchester City uit tot een clubicoon. Zijn tijdperk in Engeland leverde hem liefst vier landstitels, twee keer de FA Cup, vier keer de League Cup en twee keer het Community Shield op. In zijn eerste periode bij Anderlecht werd hij ook twee keer kampioen. Met HSV won hij in 2007 de Intertoto Cup.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spelersprofiel

V. Kompany


Geboortedatum:
10 april 1986
Leeftijd:
38
Geboorteplaats:
Uccle
Nationaliteit
België
Lengte:
1,93 m
Gewicht:
85 kg
Huidige club:
Burnley

In het verleden stonden we al vaker stil bij de missie van Kompany.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.