Kompany optimistisch over WK-deelname: 'Koffers staan klaar'

Reacties

Vincent Kompany heeft een hoopvolle boodschap voor België. De rots in de branding van De Rode Duivels heeft er vertrouwen in dat hij kan deelnemen aan het WK in Rusland.

Kompany optimistisch over WK-deelname: 'Koffers staan klaar'
Schoolkinderen gaven een zelfgemaakte wereldbeker aan Vincent Kompany. Staat de Belg 15 juli na de finale ook op deze wijze met de beker in de lucht?

Kompany sukkelt de laatste jaren met blessures en ook tijdens de voorbereiding op het WK ging het mis. In de vriendschappelijke interland tegen Portugal moest de mandekker zich laten vervangen wegens een liesblessure. Bondscoach Roberto Martínez nam Kompany vervolgens wel op in zijn WK-selectie, maar hij houdt Laurent Ciman als stand-in bij zijn spelersgroep, mocht Kompany toch niet in actie kunnen komen tijdens het WK.

De verdediger zelf denkt echter dat hij gewoon op het mondiale eindtoernooi speelt. Tijdens een bezoek aan een Brusselse school sprak Kompany over zijn blessure. 'Ik heb vertrouwen dat het goedkomt met mijn blessure, spreekt hij tegen Belgische media, waaronder Het Nieuwsblad. 'Ik heb niet gevolgd wat de media allemaal schreven, maar ik voel me goed.'

De inmiddels 32-jarige centrumverdediger speelde de laatste vier seizoenen vaker niet dan wel wegens blessureleed, maar dat maakt hem weerbaar. 'Zo'n blessure komt altijd hard aan, maar ik knok me altijd terug. Dat ga ik nu ook doen. Ik heb een missie in mijn hoofd en die probeer ik te halen. De eerste wedstrijd in Rusland? Dat zullen jullie wel zien. Mijn koffers staan klaar.'

België speelt 11 juni nog een oefeninterland tegen Costa Rica, waaraan Kompany uit voorzorg niet meedoet. Vervolgens spelen de Belgen tegen Panama (18 juni), Tunesië (23 juni) en Engeland (28 juni) in de groepsfase.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.