'Kompany kan niet eens een vriendschappelijke wedstrijd aan'

Reacties

Volgens Aad de Mos had Roberto Martínez Vincent Kompany nooit mee moeten nemen naar het WK. De Belgische bondscoach koos de ervaren Manchester City-verdediger in zijn keurkorps van 23, maar zette wel Laurent Ciman als stand-by op de lijst.

'Kompany kan niet eens een vriendschappelijke wedstrijd aan'

Het Nieuwsblad vroeg De Mos naar zijn mening over de selectie. De meeste keuzes kon de voormalig trainer van KV Mechelen, Anderlecht en Standard Luik wel volgen, maar van één besluit snapte hij niks. 'Het kan zijn dat er naast een probleem Nainggolan ook een probleem-Kompany komt. Ik had hem sowieso niet meegenomen', aldus De Mos, die meent dat er na de ophef rond het niet meenemen van Radja Nainggolan dus zomaar een nieuwe storm op komst kan zijn.

'Ciman als reserve? Nu wordt Kompany belangrijker dan alles', vervolgt De Mos. 'Belangrijker dan de tactiek en dat leidt tot frustraties bij de andere spelers. Voor mij heeft het al te lang geduurd. Dit is een structureel blessureprobleem. Dan moet je al helemaal niet gaan. Hij kan niet eens een vriendschappelijk wedstrijd aan, laat staan minstens drie op topniveau op het WK.'

'Het gaat nog stroef bij De Rode Duivels'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.