Kökçü wil niet rekenen, maar daar ontkomt Feyenoord niet aan

Orkun Kökçü spreekt van een 'heel grote domper' na de nederlaag van Feyenoord tegen Sturm Graz in de Europa League. Met name de wijze waarop het beslissende doelpunt viel – uit een situatie die ontstond na een vrije trap – frustreert de aanvoerder.

Sturm Graz
Sturm Graz
1 - 0
Feyenoord
Feyenoord

'In de eerste helft creëerden we nog wel kansen, in ieder geval meer dan zij. Maar in de tweede helft geven we de overhand aan hen', blikte Kökçü terug in gesprek met ESPN. 'We komen er niet meer in, we creëren niets meer. Voor de zoveelste keer dit seizoen krijgen we een tegendoelpunt uit een standaardsituatie. Als we een keer echt mee willen doen, moeten zulke momenten er sowieso uit.'

'Dit gaat veel te makkelijk. We krijgen zoveel doelpunten tegen uit standaardsituaties. Daar moeten we als team aan werken', baalde de middenvelder. Hij vond ook dat Sturm een stuk beter voor de dag kwam dan in De Kuip, toen Feyenoord met 6-0 won. 'Ze zetten ons voortdurend onder druk en gaven ons geen afspeelmogelijkheden. Vandaar ook dat wij als middenveld veel balverlies hebben geleden. Dat helpt zeker niet mee in de spelopbouw en resulteert in heel weinig kansen in de eerste helft.'

Feyenoord moet op de slotdag winnen van Lazio om op eigen kracht in ieder geval in de top drie te eindigen en daarmee Europese uitschakeling te voorkomen. 'Een ding weten we zeker: we hoeven niet eens te rekenen, we moeten gewoon winnen. Dit was al een finale, maar dat hebben we zo niet benaderd. Die wedstrijd moeten we als een echte finale benaderen, als je door wilt in Europa.'

Waarschijnlijk zal er volgende week toch gerekend moeten worden. Wil Feyenoord er zeker van zijn dat het boven Lazio eindigt, dan moet het winnen én een superieur onderling resultaat veiligstellen. Dat wordt lastig, want Lazio versloeg Feyenoord eerder met 4-2. Bij een gelijk doelsaldo in onderlinge wedstrijden tussen twee ploegen wordt in eerste instantie gekeken naar het aantal gemaakte doelpunten in die onderlinge duels. Het resultaat bij FC Midtjylland - Sturm Graz is uiteraard ook belangrijk in de berekeningen.