Kökçü en piepjonge debutant helpen Feyenoord aan oefenzege

Reacties

Feyenoord heeft de eerste oefenwedstrijd ter voorbereiding op de seizoenshervatting gewonnen. Op Varkenoord was de ploeg van Arne Slot met 2-0 te sterk voor KV Oostende, mede dankzij een doelpunt van de zestienjarige Leo Sauer.

Kökçü en piepjonge debutant helpen Feyenoord aan oefenzege
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
2 - 0
KV Oostende
KV Oostende

Feyenoord kon tegen de nummer veertien van België nog niet beschikken over de WK-gangers Justin Bijlow, Sebastian Szymanski en Alireza Jahanbakhsh. Verder was Gernot Trauner niet fit genoeg om mee te doen. Ten opzichte van de laatste competitiewedstrijd tegen Excelsior (5-1 zege) maakten Timon Wellenreuther, Patrik Wålemark en Danilo hun entree in de basis; verder koos Slot voor dezelfde namen.

Een strafschop hielp Feyenoord aan een vroege voorsprong. Na een voorzet van Wålemark maaide Igor Paixão over de bal heen, voordat hij werd geraakt door de uitgekomen keeper Dillon Phillips. Het was dus een geluk bij een ongeluk voor Feyenoord, dat met een beheerste inzet van Orkun Kökçü de score opende. Verder kende de eerste helft weinig hoogtepunten.

Feyenoord begon met een geheel nieuw elftal aan de tweede helft. Invaller Jayden Slory was dicht bij de 2-0, maar stuitte op de doelman van Oostende. Vervolgens trof Mats Wieffer de paal. Het tweede doelpunt kwam uiteindelijk van MSK Zilina-huurling Sauer, die zijn eerste officieuze wedstrijd opluisterde met een raak, van richting veranderd schot. Feyenoord reist maandag af naar Lagos voor een trainingskamp en speelt deze maand nog meerdere vriendschappelijke duels.

Opstelling Feyenoord eerste helft: Wellenreuther; Pedersen, Geertruida, Háncko, Hartman; Timber, Kökçu; Wålemark, Dilrosun, Paixão; Danilo

Opstelling Feyenoord tweede helft: Marciano; Benita, Rasmussen, Lopez, Bjørkan; Wieffer, Taabouni, Bullaude; Slory, Gimenez, Sauer

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.