Koeman ziet Luuk de Jong zijn gelijk bewijzen: 'Ik zag dat hij dat kon'

Reacties

Ronald Koeman is blij dat Luuk de Jong zijn waarde voor Barcelona als pinchhitter heeft bewezen. De komst van de Nederlandse spits deed de nodige wenkbrauwen fronsen, maar inmiddels heeft de 31-jarige kopspecialist al zevenkeer gescoord voor de Catalanen.

Koeman ziet Luuk de Jong zijn gelijk bewijzen: 'Ik zag dat hij dat kon'
© Pro Shots

De Jong kwam vorig jaar op Deadline Day op huurbasis over van Sevilla en werd aanvankelijk niet bepaald met open armen ontvangen door de fans van Barcelona. Onder Koeman kwam de voormalig spits van PSV alleen een keer tot scoren in het thuisduel met Levante (3-0), inmiddels heeft zijn opvolger Xavi al meerdere keren profijt gehad van het inbrengen van de 38-voudig international. Zo groeide De Jong afgelopen zondag nog uit tot matchwinner op bezoek bij Levante. In 2022 maakte hij ook al belangrijke goals tegen Real Mallorca, Granada en Espanyol.

'Er was toen financieel natuurlijk weinig mogelijk, maar ik heb altijd gevonden dat een type als Luuk ook heel bruikbaar is voor Barcelona', reageert Koeman in gesprek met ESPN. 'Ik ben blij voor Luuk dat hij dat nu laat zien. En daar krijg ik ook een beetje credits voor terug, want zo zag ik het ook. Alleen als hij dan een bal er niet inkopt, kan het voetbal ook heel hard zijn dat hij bekritiseerd wordt. Twee maanden later zorgt hij in de laatste fase van een wedstrijd voor twee of drie overwinningen. Dat zag ik dat hij dat kon en ik ben blij dat hij dat bewijst.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Clausule
Koeman is zelf inmiddels al een half jaar geen trainer meer van Barcelona. De 59-jarige oud-international keert na het WK in Qatar terug als bondscoach, als opvolger van Louis van Gaal. 'Ik had het goed als bondscoach. Alleen ja, toen was er wel een bepaling in het contract, als Barcelona zou komen. Dat is uiteindelijk gebeurd. Maar het is een geweldige job. Ook een eervolle job. Daar kijk ik wel naar uit', aldus Koeman, die dit keer geen clausule heeft in zijn tot en met het WK van 2026 lopende contract. 'Nee, zeker niet.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer L. de Jong
Meer over L. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.