Koeman over zijn plan: 'Frimpong speelt geen rechtsback'

Reacties

Ronald Koeman verwacht veel aanvallende impulsen van Jeremie Frimpong in de oefeninterland van Oranje tegen Schotland. De bondscoach heeft vlak voor de aftrap uitleg gegeven over zijn keuzes en vertelde dat Stefan de Vrij zou spelen als hij fit zou zijn geweest.

Koeman over zijn plan: 'Frimpong speelt geen rechtsback'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
4 - 0
Schotland
Schotland

Koeman legde in het interview bij de NOS direct uit dat de opstelling niet moet worden gezien als een 4-3-3. In de praktijk zal Jeremie Frimpong op de rechterflank naar voren schuiven. 'Die speelt geen rechtsback, hij speelt meer als rechtsbuiten. Met Simons aan de binnenkant met Wijnaldum', vertelde hij over de speelwijze met twee aanvallende middenvelders in de buurt van spits Memphis Depay. 'Frimpong tegen Robertson kan een mooi duel worden', voegde Koeman nog toe over de 23-jarige vleugelverdediger die pas zijn tweede interland gaat spelen.

Een andere opvallende naam in de basis is natuurlijk die van Georginio Wijnaldum, die voor het eerst sinds 27 maart van vorig jaar weer start bij het Nederlands elftal. Koeman over die keuze: 'Hij is nog steeds een speler die in mijn optiek heel goed van box tot box kan spelen. Als eerste man achter Memphis moet hij in de zestien komen. Om zeker te weten of iemand dat nog steeds kan, moet je hem wel opstellen.'

Koeman gaf aan dat De Vrij ook zou zijn gestart als de centrumverdediger niet geblesseerd was geraakt op de afsluitende training. Nu is het Lutsharel Geertruida die aan de zijde van Virgil van Dijk speelt. De kans is groot dat Matthijs de Ligt dinsdag tegen Duitsland een kans krijgt.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.