Koeman laat Wijnaldum starten en kiest ook voor Simons

Reacties

Georginio Wijnaldum heeft voor het eerst sinds 27 maart van vorig jaar weer een basisplaats bij het Nederlands elftal. De 33-jarige aanvallende middenvelder ondersteunt vrijdagavond in de oefeninterland tegen Schotland aanvallers Xavi Simons, Cody Gakpo en Memphis Depay.

Koeman laat Wijnaldum starten en kiest ook voor Simons
© Pro Shots
Nederland
Nederland
4 - 0
Schotland
Schotland

Ronald Koeman heeft voor het duel met de Schotten voor een 4-3-3-formatie gekozen. Wijnaldum vormt in dat speelplan samen met Tijjani Reijnders en Mats Wieffer het middenveld. De routinier van Al-Ettifaq speelt tegen Schotland zijn 91ste interland. Reijnders en Wieffer beginnen aan respectievelijk hun zevende en achtste interland. Quinten Timber zit op de bank en kan als invaller debuteren.

Achterin krijgt Lutsharel Geertruida als rechtercentrale verdediger de voorkeur boven Matthijs de Ligt. Virgil van Dijk speelt aan zijn zijde en Jeremie Frimpong en Nathan Aké zijn de backs. Daley Blind en Denzel Dumfries zitten op de bank. Zoals tijdens de persconferentie al aangekondigd door Ronald Koeman staat Mark Flekken onder de lat. Bart Verbruggen zal dinsdag tegen Duitsland keepen.

Door de keuze voor een systeem met drie aanvallers is er plaats voor Simons, Memphis en Gakpo. Voor de door blessures geteisterde Memphis is dit zijn eerste interland sinds 27 maart van vorig jaar. Net als toen kan de aanvaller dus gaan combineren met Wijnaldum. Donyell Malen wordt achter de hand gehouden.

Bij Schotland starten bekende namen als Andy Robertson (Liverpool) en Scott McTominay (Manchester United).

Opstelling Oranje: Flekken; Frimpong, Geertruida, Van Dijk, Aké; Wieffer, Wijnaldum, Reijnders; Simons, Memphis, Gakpo.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.